Vali Gül, “Gazilik Unvanını 100 yıldan Beri Şerefle Taşıyan Gaziantep”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Davut Gül’ün Gaziantep’e Gazilik Unvanı Verilişinin 100. Yıl Dönümü Mesajı:

Kurtuluş savaşında verdiği üstün mücadele sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gaziantep’e Gazilik unvanının verilmesinin üzerinden 100 yıl geçti.

Bu Şehir, yokluklar içerisinde adeta doğanın kanunlarına meydan okurcasına 11 ay boyunca, 6317 şehit ve sayısız kahramanla istiklal ve istikbal için mücadele etti. Verilen bu mücadele ancak yürekleri ve vatan sevgileri memleket kadar büyük olan bir toplumun başaracağı bir mücadeleydi.

Antepliler mücadeleyi kazanarak Şehrin şanlı tarihini “Gazilik” gibi anlamlı ve onurlu bir unvanla taçlandırdı. Bizler ise bu kutlu günü İstiklal Madalyalı ve dünyada “Gazi” unvanına sahip ilk ve tek şehir olarak kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Vali Gül, "Gazilik Unvanını 100 yıldan Beri Şerefle Taşıyan Gaziantep"

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından, Anadolu’daki her şehir ve kasabanın kendi yazgısı ile baş başa kaldığı ve çaresizlik içinde, bir çıkış, bir ümit aradığı o kara günlerde, Anteplilerin hiçbir yardım ve destek almadan gösterdikleri şanlı direniş, bağımsızlık mücadelesindeki tüm yurda ilham olmuştur.

Gazilik unvanını 100 yıldan beri şerefle taşıyan Gaziantepliler, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz’ sözünü rehber edinmiştir.

Mücadelenin şekli değişmiştir, şartlar değişmiştir ancak bu necip millet el birliği ve kardeşlik ruhu ile dün olduğu gibi bugün de bütün bir vatana örnek olmak için çalışmak, üretmek ve gelişmek mecburiyetindedir.

Dünya ticaretinin daralma yaşadığı bu dönemde Ülkenin 5. Büyük ekonomisi olarak durmadan kırılan ihracat rekorları, eğitim alanında, seferberlik ruhuyla hareket eden hayırseverlerimizin çabası ve pandemi döneminde yaraların sarılması adına verilen mücadele bizlere tek bir şey göstermektedir : Antep, Gazilik unvanına layık bir şekilde dün olduğu gibi bugün de vazifesini yerine getirmektedir.

Bu düşüncelerle 100. yıl dönümünü büyük bir onur ve coşkuyla kutladığımız Gazilik günümüzde, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bütün hemşerilerimin Gazilik gününü kutluyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vali Gül, “Gazilik Unvanını 100 yıldan Beri Şerefle Taşıyan Gaziantep”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin