YANGIN VAR!!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YANGIN VAR!!Birkaç gün önce koskoca bir fabrika yandı bitti kül oldu. Milyon dolarlık yatırım yapılan halı fabrikasında yeterli yangın tedbirlerinin alınmadığı yangının başka bir boyutu olsada ihmal ve yetersizlik olduğu aşikar.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bulunan işletmelerin yangın önlemleri öncelikle masaya yatırılmalı ve ardından Gaziantep İtfaiyesinin yeterliliği tartışılmalıdır. Nitekim yangından hemen sonra şehrin ileri gelenleri yuvarlak masada toplandı.

Gaziantep itfaiyesinin yetersizliği konusu ele alınarak acil önlem planları konuşuldu.  Bu toplantıda en dikkat çeken konu Petkim’in hazırlayacağı rapora göre OSB’de kurulacak olan itfaiye teşkilatı…Tam donanımlı ve tecrübeli personellerin olduğu bir ekip…

Bu teşkilatın kurulması için Milyon dolarlık yatırımın yanıp kül olması mı gerekiyordu? OSB’de neredeyse her yıl bir yangın çıkmıyor mu? Bazı yetkililer yangın kontrol altına alındı diyerek açıklama yapması da cabası…Yanacak bir şey kalmamış ki kontrol altına alasınız! Marka şehir yetkilileri yangın sınavının sonuçlarını, kül olan fabrika kalıntısının içinde aramalı.

Diğer bir taraftan  yerel bir gazeteye açıklama yapan Gaziantep İtfaiye Dairesi eski Başkanı Mustafa Karakuş, ‘Şirket işçisiyle itfaiyeci olmaz’ çıkışında bulunuyor. Dikkat çeken açıklamalar yapıyor.

Çekirdekten yetişen ve yıllarını yangınların arasında geçiren deneyimli müdürümüzün söyledikleri yabana atılır gibi değil. Karataş,“ İtfaiyede kuru kimyevi toz, köpük var, herşey var. Yeni söndürme sistemi var. Organizeye aldığımız köpük kulesi var. İşi bilmek lazım. İşi bilenler arka planda tutuluyor. 2011 yılında Gaziantep Üniversitesi itfaiye yüksek okulunu açtık. Ancak buradan 1 kişi alamadık. Oysa bu okul itfaiyeci yetiştiriyordu. Personel onlardan alınmalıydı. Ama  yetkililer şirket işçisi almış.

Gaziantep itfaiyesinde huzur yok, tüm personeli değiştirmişler, benim yetiştirdiği kurtarma, müdahaleci arkadaşların herbirini bir yere vermişler. Yangın amirleri olduğu yerde değil. Trilyonlarca zarar var milli servettir. İşin en önemli yönü kalifiye eleman alınmıyor. İşi bilen yangına nasıl müdahale edecek yangın bölme duvarları olması lazım, Yanmayan taraftan gidip kesecek, yanmayan tarafı kurtaracaksın. Milli servet üzüldüm. Görüntülere bile bakamıyorum kendi kendimi yiyorum. Ben o fabrikayı kesinlikle kurtarırdım. Kurtarılırdı iyi bir müdahale ile kurtarılırdı. Kimini görevden almışlar, kiminin yerini değiştirmişler, kimini geriye almışlar,  canavar gibi elemanlar vardı. Orada organizasyon çok önemli. Oradaki baştaki yangını yöneten kişi yangını bilmiyorsa, yanlış karar verir ve yangın büyür”

Bu ifadeler çok önemli her kuruma siyaset bulaşırsa, işi bir bilene teslim etmezseniz bazen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız. Ancak sonuçlarına sadece karar mekanizmaları değil vatandaşlar,iş adamları,esnaf ve diğerleride katlanmak zorunda kalıyor. Yapılan değişiklikler yeniden gözden geçirilmeli ve itfaiye biriminde yapılan değişikliklerin siyasi değil, kamu yararına faydası gözetilerek yapılması zorunludur.

Siyasi itfaiyecilik değil kamuoyuna hizmet veren itfaiyecilik anlayışı devreye sokulmalıdır.

Aksi takdirde YANGIN VAR! Çığlıklarına yanlış müdahale vahim sonuçlar getirir.

Yangında hem maddi hem manevi kayba uğrayan Kaplan Halı ailesine geçmiş olsun diyerek bir daha bu tür kayıpların yaşanmamasını umuyorum!

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YANGIN VAR!!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin