Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı, Prof. Dr. Haluk Şen oldu

featured
Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı, Prof. Dr. Haluk Şen oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı, Prof. Dr. Haluk Şen oldu

Gaziantep Yeşilay Şubesinin 6 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirdiği Genel Kurulda, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Şen, Gaziantep Yeşilay Şubesi başkanı seçildi.

Gaziantep Yeşilay Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu, 6 Ocak 2024 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda yapıldı. Genel Kurula, Yeşilay Gaziantep Bölge Koordinatörü Halit Pekduran, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Abdullah Aksoy ve Gaziantep Yeşilay Şubesi üyeleri katıldılar. Genel Kurulda, Gaziantep Yeşilay Şubesinin başkanlığına Prof. Dr. Haluk Şen seçildi.

Şube başkanlığı görevine layık görülmekten onur duyduğunu belirten Prof. Dr. Haluk Şen, bağımlılıklarla mücadelede etkin çalışmalar yürütmeyi hedeflediklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Bağımlılık, ülkemizin ve dünyanın en önemli sorunlarından biri. Yeşilay, bir asrı aşkın süredir her türlü bağımlılıkla mücadele kapsamında daha fazla kişiye ulaşma hedefiyle aralıksız çalışan ve hayata geçirdiği projeler ile toplumsal ölçekte farkındalık yaratan köklü bir sivil toplum kuruluşu. Bu mücadelede daha etkin çalışmalar yürütmek için var gücümüzle çalışacağız. Farkındalık oluşturmak, eğitimler vermek ve önleme faaliyetleri yürütmek için yeni projeler geliştireceğiz. Bu önemli çalışmalarda yer almaktan büyük bir gurur duyuyor ve beni bu görevi layık gören herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yeşilay Hakkında

1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir.

Türkiye’ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40’ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır’da alkol ve madde bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir.

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne ve “Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Türkiye Mükemmellik Ödülü”ne sahiptir.

 

Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı, Prof. Dr. Haluk Şen oldu
Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı, Prof. Dr. Haluk Şen oldu

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

1
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı, Prof. Dr. Haluk Şen oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin