YEŞİLKENT SAKİNLERİ 420 BİN TL BORÇLANDIRILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YEŞİLKENT SAKİNLERİ 420 BİN TL BORÇLANDIRILDIGaziantep Şahinbey Yeşilkent Toki konutları sakinlerine Boğaziçi Yönetim A.Ş tarafından ihtarname gönderildi. İhtarnameyi ve istenen tutarları gören mevcut TOKİ Yönetimi ve konut sakinleri şoke oldu.

Vatandaşı düşük fiyatlarla ev sahibi yapıyoruz diyerek Türkiye’de binlerce ev yapan TOKİ, vatandaşlara evlerini teslim ettikten sonra atadığı yönetim kurulları ile vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Yönetim Kurulu adı altında TOKİ tarafından atanan şirketler vatandaşlardan çeşitli adlar altında yapılmayan bir çok hizmetin karşılığı olan yüksek aidatlar tahsil etmek için konut sahiplerine bir bir ihtarname göndermeye devam ediyor. Tüm Türkiye’de yaşanan yönetim sorunlarının bir yenisi de Gaziantep Şahinbey Yeşilkent TOKİ sitesinde yaşanmaya devam ediyor.Yeşilkent TOKİ sakinleri ev paralarını ödemek için didinirken, Boğaziçi Yönetim Kurulu tarafından konut sahiplerinden istenen aidat ve giderler konutta oturanlarca çılgınlık olarak nitelendiriliyor. Konut sakinleri gider olarak gösterilen kalemlerin hiçbirisinin kendileri adına gerçekleştirilmediğini iddia ederek, kendilerine ödeme için ihtar çeken Boğaziçi Yönetim Kuruluna karşı yetkililerden yardım istiyor.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE AYNI SİSTEM İŞLİYOR

TOKİ’nin idareden çekilmesi hâlinde ortak çalıştıkları Emlak AŞ veya Boğaziçi AŞ yönetimi devralıyor. Konut sahiplerinden toplanan aidatların bir kısmı, “Yönetim Danışmanlık Hizmeti” adı altında bu iki şirkete aktarılıyor. Fakat site sakinleri verdikleri paranın karşılığında vaat edilen hizmeti alamadıklarından dert yanıyor. Yönetimi değiştirmek için mülkiyet hakkının yüzde 51 oranında vatandaşa geçmesi gerekiyor. Yani ev sahipleri TOKİ veya Yönetim şirketine borçlarının yarısından fazlasını ödemek zorunda. Gerçi sonuç yine de memnun edici olmuyor. Zira baştan eksikler ve problemlerle ilerleyen sistemin düzeltilmesi kolay değil. Site sakinleri şişkin faturalarla karşılaştıklarında ise iş işten geçmiş oluyor.

GİDERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Boğaziçi A.Ş. Yönetimi tarafından ihbarname gönderilen Yeşilkent TOKİ sakinleri 350 hanenin toplamda 420 bin TL borçlandırıldığını ve kendilerinden bu paranın ödenmesinin talep edildiğini söyleyerek, bunu ödemelerinin mümkün olmadığını, yapıldığı belirtilen hiçbir giderin gerçeği yansıtmadığını iddia ediyorlar. TOKİ tarafından seçimle yönetime getirilen yeni geçici site yönetim kurulu başkanı Aygün Daldaban kendilerine verilmeyen hizmetin tahsil edilmesini kınayarak “ TOKİ bizi seçimle yönetime getirdi. Bizden önce TOKİ ve Boğaziçi Yönetim A.Ş aralarında imzaladıkları protokol gereği bizden bu paraları talep ediyorlar. Taşındıktan bir ay sonra zaten bu yönetim iş yapmadı. TOKİ tarafından malik değiliz. 15 yıl sonra tapularımız aldıktan sonra malik olacağız inşallah! Fakat GAZDAŞ bize malik olarak bireysel olarak abonelik verdi. Elektrik aboneliğimizi paralarımızı yatırarak kendimiz aldık. Bizden 01.08.2013 ile 01.07.2013 yıllarına ait geçmiş ve gelecek borçlar isteniyor. Temizlik malzeme giderleri, peyzaj giderleri (ilaç,yakıt ve malzeme) elektrik, sıhhi, tesisat, onarım giderleri-büro giderleri-ortak alan bahçe ve blok aydınlatma giderleri,kapıcı dairesi elektrik gideri, yönetim hizmetleri gideri gibi bize verilmeyen hizmet kalemleri bizden tahsil edilmeye çalışılıyor. Biz bu hizmetleri almadık. TOKİ tarafından seçilen geçici yönetim olarak bizler bu kalemleri ödeyemeyiz. Zaten adı üstünde dar gelirli vatandaşız. Paramız olsa daha iyi şartlarda ev alırdık. Bu evleri aldığımızdan beri sorunlarımız bitmek bilmiyor” dedi.

Geçici Site Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Abdurahman Şahin ve Hasan Duman; Hidrofor,Doğal gaz abonelikleri Gaski Aboneliği ve kombi gibi giderlerin bina sakinleri tarafından bireysel olarak karşılandığını ve hiçbir zaman kapıcılarının olmadığını söyleyerek TOKİ tarafından seçildikten sonra bize her hangi bir borç devredilmedi. BİMER üzerinden yazdığımız belgede de her hangi bir borçlandırma yapılmadı.

KONUT SAKİNLERİ YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYOR

En düşük 38 bin en yüksek 46 bin TL’ye aldıkları evlere yönetim giderleri altında yüklü meblağlar tahsilat edilmek istendiğini kaydeden site sakinleri bu parayı ödeyemeyeceklerini ve yasal yollara başvuracaklarını belirttiler. TOKİ’nin kurulduğu günden itibaren inşaatı biten TOKİ konutlarına yönetimi hizmetini Boğaziçi A.Ş. Yönetim veriyor. Daha öncede bazı TOKİ sitelerinde büyük bir sorun haline gelen yönetim giderleri vatandaşları canından bezdirmiş durumda!

Çoğu engelli, dul yetim ve dar gelirli kişilerin yaşadığı Şahinbey Yeşilkent TOKİ konutları sakinleri bu sistem içinde mağdur ediliyor. Kendilerine verilmeyen bu  hizmetleri tahsil etmek isteyen Boğaziçi Yönetimi  A.Ş hakkında gerekirse yasal yollara gideriz diyen yönetim ve konut sakinleri yetkililerden bu duruma biran evvel çözüm getirilmesini istiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YEŞİLKENT SAKİNLERİ 420 BİN TL BORÇLANDIRILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin