Bölgenin İlk Vakıf Üniversitesinden Büyük Başarı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

kalyoncu-hasanÖğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre,Hasan Kalyoncu Üniversitesinin 16 bölümü taban puanlarıyla vakıf üniversiteleri arasında ilk 10’a girdi.

HKÜ 16 bölümüylevakıf üniversiteleri arasında, ilk 10’da olmak üzere, önemli bir başarıya daha imza attı.HKÜ taban puanlarına göre; Sınıf Öğretmenliği Bölümünde 1.,Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Okul Öncesi Öğretmenliği, Görsel İletişim Tasarımı ve Diyaliz Bölümlerinde 2.,  Hemşirelik ve Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümlerinde 3., İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümlerinde 4., Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde 8., Adalet, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Anestezi Bölümlerinde 9., İktisat, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve İlk ve Acil Yardım Programı Bölümlerinde ise 10. sırada yer aldı.

HKÜ kontenjanlarının tamamını doldurarak büyük bir başarı elde etti. Öğrenciler gibi HKÜ’nün de zorlu bir sınavı başarı ile geçtiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz: “Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. HKÜ toplam kontenjanının tamamını doldurdu. Bilimin evrenselliğini ve araştırma ruhunu, özgürlükçü ve eleştirel düşünmeyi, insana, doğaya ve çevreye saygıyı, fırsat eşitliğini, bilgi ve ahlak uyumu ilkelerine dayalı bir eğitimi temel amaç edindik. HKÜ olarak; öğrenci merkezli hareket etmek, öğrenciye aktif öğrenme ortamı sağlamak, öğrencilerimizi geleceğe en iyi biçimde hazırlamak, öğrencilerin iş hayatında geçerli güncel uygulamalar ışığında donanımlı biçimde yetişmelerini ve mezun olmalarını sağlamak, onları ülkemize ve milletimize faydalı birer birey olarak yetiştirebilmek ana hedeflerimiz arasındadır. Emeği geçenlere teşekkürler. HKÜ ailesinin yeni üyeleri aramıza hoş geldiniz. Sizleri kutluyor ve başarılarınızın ömür boyu sürmesini diliyorum” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bölgenin İlk Vakıf Üniversitesinden Büyük Başarı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin