“DON KİŞOT” ARANIYOR?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“DON KİŞOT” ARANIYOR?Güne Suriye sınırında başladım bugün!

İnsanın içi bir hoş oluyor çaresizliğin adını koyamayınca…

İnsan üzülüyor düşene el uzatamayınca…

İnsan işte, eğer insansa…

Elini kolunu sallayan sınırda, ayağını bacağını sallayan şehrin ta ortasında!

Suriye ve Suriyeliler yok artık! Gaziantepli olmuş Suriyeliler var. Hem de hepimizden çok GAZİANTEPLİ!

Artık onlar hayatımızın bir parçası oldu. Oldu olmasına da Gazianteplinin, Kilislinin hali ne olacak onu bilmem! Allah Gaziantep’i ve Türkiye’yi illegal yapılanmalardan ve Suriye’den gelecek tüm şerden korusun… Çünkü şuan ne desek boş… Karga burnunu b… batırmış bir kere. Neresinden tutsanız tutun elinizde kalıyor.

Bildiğim bir şey var, bu şehre elini kolunu sallayan geldi ve ne oldukları belli olmayan bazı gruplar bu şehirden yönetiliyor… İşte tam bu noktada tek dileğimiz bu şehrin huzurunun bozulmamasıdır.

MAVİ BEYAZLI EKİP YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Akşam saatlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor tesislerinde yapılan kongreye katıldım. Dostlarımızı kucakladık birazda sohbet ettik. Herkes memnundu… Yeni yönetim sporun önde gelen isimleri ve önde gelen iş adalarımızdan oluşuyor. Güzel! Abdülkadir Gözegir başkanlığında genç ve dinamik bir ekip, umarım yeni sezonda büyük başarılara imza atarlar. Yeni yönetime başarılar diliyorum.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor onursal başkanı Fatma Şahin’i de tebrik ediyorum. Göreve geldiği günden bu yana söz verdiği projeleri hayata geçirmek için var gücüyle çalışıyor… Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eyyüpoğlu Mahallesinde bulunan Adliye ek binası yıllardan beri atıl vaziyette duruyordu. Şahin, bu binayı ve bulunduğu alanı yerinde inceleyip mahallede ki esnafların görüşünü aldı. Esnaf ne istiyorsa biz onu yapacağız dedi. Bende dahil herkes yıkılsın park olsun dedik. Aradan bir hafta geçmedi kepçeler iş başı yaptı. Şimdi o mahalleye gün doğdu. Aydınlık ve ferah, en azından nefes aldık.

YEREL SANATÇILAR GAZİANTEP İÇİN SÖYLEDİ!

Akşam saat sekiz ve ben çok heyecanlıyım. Çünkü Gaziantep’in o müthiş sesleri hep birlikte sahnede Gaziantep için söyleyecekti!

Yaklaşık bir ay önce afişleri asıldı, tanıtımlar yapıldı ve 12 yerel sanatçının yer aldığı güzel bir klip için düğmeye basıldı. O gece geldi çattı ancak tek farkla GALA GECESİ’nin yeri değişmişti. Bende sordum başkan hayırdır!

“Şehitkamil Belediyesi son anda ŞKM için 2 bin TL. istedi. Biz bu parayı veremeyiz. Başkan yardımcımız ile biraz tartıştık. Sonra Şahinbey Belediyesi’nden talep ettik ve son anda Şahinbey Belediye başkanımız bize salonu verdi. Parası olmayan, şöhret olmayan bu şehirde bir şeylere imza atamıyor.”

İşte bu sözler beni sebebi ne olursa olsun üzdü!

Gaziantep’in bağrında yetişmiş pırlanta gibi sanatçılarımız kolları sıvamış ve kültürümüze katkı sağlamak için yola düşmüş ve maalesef bu yolda yalnız bırakılmışlar. Acı değil mi! Şehitkamil Belediye başkanımıza sormak isterim… sebep ne olursa olsun siz büyüklük gösterip bu gençlere sahip çıksanız olmaz mıydı? Son anda Şahinbey Belediyesi kapılarını açmasaydı, bu organizasyon ortada mı kalacaktı? Bu insanlar bu kadar mı değersiz? Bu insanlar sizin evlatlarınız değil mi? Ya da şöyle diyelim adamına göre muamele mi yapılıyor? ŞKM kimin parasıyla yapıldı… Gazianteplilerin parasıyla yapılmadı mı?

Başkan benim zoruma gitti hem de çok zoruma gitti… O gecede olup o atmosferi izleseydiniz eminim sizde onlarla gurur duyardınız… Gaziantep için söyleyen diller, çaresiz ve öfke dolu gözlerle keşke bakmasaydı. Keşke siz üzerinize düşeni yapsaydınız… Belediyenin 2 bin liraya ihtiyacımı vardı ki! Siz her fırsatta sosyal belediyecilik demez misiniz?  Yaptıklarınızla övünmez misiniz?

Belediyelerin dışarıdan etek dolusu para vererek getirdiği sanatçılar bizim yerel sanatçıların tırnağı bile olamazlar… Ben o geceden çok etkilendim, gurur duydum, koltuklarım kabardı; arkadaşlarım, dostlarım, sanatçılarımız ne güzel bir projeye imza atmışlar diye…

Gaziantep’in farklı kültürel mekanlarında çekilen klip, izleyicileri çok duygulandırdı. Salonda alkışlar hiç kesilmedi…

Geceye katkısını esirgemeyen Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’a, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine, Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Şahinbey Belediyesine, GANSAD Başkanı Ahmet Onurlu’ya, GRT’ye, değerli sanatçılarımıza ve emeği geçen herkese ben kendi adıma teşekkür ediyor önünüzde defalarca saygıyla eğiliyorum.

Gaziantep’in geleceğine ışık tutacak gençlerine ve değerlerine hep birlikte sahip çıkalım. Bu herkesin asli görevidir. Özde değil sözde olsun yaptıklarımız.

Mazlumları koruyacak, kötülere göz açtırmayacak Don Kişot aranıyor?

İşte bir günümüzde böyle geçti. Kalın sağlıcakla!

Mezine Sırakaya

GECEDEN GERİYE KALAN DUYURU!

“GAZİANTEP İÇİN SÖYLE PROJEMİZİN GALA GECESİ BÜTÜN SANATÇILARIMIZIN KATILIMIYLA MUHETEŞEM BİR KONSER TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR. GECEMİZ ÜCRETSİZDİR.28 MAYIS 2014 ŞEHİTKAMİL KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİNDE SAAT 20.00 DA.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“DON KİŞOT” ARANIYOR?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin