“TÜRK” MASA BAŞINDA İCAT EDİLMİŞ BİR KAVRAM DEĞİLDİR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“TÜRK” MASA BAŞINDA İCAT EDİLMİŞ BİR KAVRAM DEĞİLDİRTürk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz Anayasa çalışmaları kapsamında “Türk” kelimesinin kullanılmayacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığına inanmak istediklerini söyledi.

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yürütülmekte olan yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak bazı hususların hatırlatılmasını milli bir görev olarak gördüklerini söyledi. Öz; “yeni anayasada vatandaşlık tanımı yapılırken “Türk” kelimesinin kullanılmayacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığına inanmak istiyoruz. Şurası unutulmamalıdır ki, “Türk” masa başında icat edilmiş bir kavram değildir. Suni değil, tabiidir; bölücü değil, birleştiricidir. Bu toprakların adı bin yıldır “Türkiye”, yani “Türk Ülkesi”dir. Milletin adını inkâr etmek, “tarihe ve bu gerçeğe sırt dönme” anlamına gelecektir. Türk Ocakları olarak yeni anayasada en temel önceliğimiz, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının millî kimliğinin “Türk milleti” olarak ifade edilmesidir. Kimliksiz anayasa safsatasıyla Türk kimliğinin bu topraklardan silinmesi yolunda atılacak hiçbir adım, kesinlikle kabul edilemez.

TÜRKÇE TEK RESMİ VE EĞİTİM DİLİDİR

Aynı derecede önemli diğer vazgeçilmez husus, “Türkçe”‘nin tek resmî dil ve eğitim dili olmasıdır. Başka dillerin öğrenilmesi ile resmî eğitim dilinin Türkçe olmasının kasten karıştırılmasına asla izin verilemez. Adem-i merkeziyetçilik görüntüsü altında federalizme ve nihaî olarak bölünmeye gidecek idarî düzenlemelere yer verilmesidir. Belirli bir etnisiteyi özel bir coğrafyayla özdeşleştirerek bölücü hayaller için sınır çizgileri oluşturabilecek adımlar yeni ve daha büyük felaketleri davet edecektir. Ülkemizde hiçbir fayda getirmeyecek, tam tersine etnik bölücülüğü kalıcı hâle getirecek bu tür düzenlemelerden kesinlikle kaçınılmalıdır.

Bu hassasiyetler dikkate alınmak kaydıyla ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinden taviz verilmeksizin birey hak ve özgürlüklerini temel alan demokratik bir anayasanın hazırlanmasını destekliyoruz. Türk Ocakları olarak milletvekillerimize ve devletimizin en üst düzey yöneticilerine sesleniyor ve şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bölücüleri tatmin için verilecek tavizler, Türk milletinin birliğini ve Türk vatanının bütünlüğünü bozacaktır. Buna müsaade edenler ise tarihî bir vebalin sorumlusu olacaklardır. Engin devlet geleneğimizin tecrübe birikimi ve Türk milletinin sağduyusu, ülkemizi telafisi imkânsız yanlışlıkların yol açacağı belalar girdabından koruyacak güçtedir. Bu inançla, değerli milletvekillerimizi anayasa değişikliğine dair temel taleplerimiz konusundaki çağrımıza destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“TÜRK” MASA BAŞINDA İCAT EDİLMİŞ BİR KAVRAM DEĞİLDİR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin