KUŞBAKIŞI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KUŞBAKIŞI

Yaz bitti, sonbahar bitmek üzere soğuk bir kış bizi bekliyor.

Günler gelip geçiyor. Zaman bizden hızlı anlayacağınız.

Bana göre gündem nedir diye sorsanız Putin ve Nükleer Silahlar derim. Ancak Gaziantep’in gündemi farklı tabi!

Süper Lig’de bu hafta evimizde Adana Demirspor’u konuk ettik. Tribünleri özlemişiz. Biliyorsunuz sahamızda zemin hazırlıkları uzun sürdü ve taraftar bu sezon ilk kez takımını evinde izlemenin keyfini yaşadı.

Maç öncesi taraftarın heyecanı gözlerinden okunuyordu. Bir ara kalabalık taraftar grubunun hareketliliği gözüme çarptı. Baktım ki Adana Demirspor’un başkanı Murat Sancak.

Taraftar büyük bir sevgiyle fotoğraf çektirme yarışına girdi. Bende Murat beye selam verdim. Ayaküstü Kadın taraftarları tribüne çekmek için yaptıkları mücadeleden bahsetti.

Bu manzarayı geçen yılda sıkça gördüm.  Gaziantep FK taraftarının Murat beye olan sevgisi… Gözlerim hep kendi kulüp başkanımızı veya yöneticilerini aradı. Taraftardan uzak bir başkan ve yönetim!

Sonra gözüm sahadaki iki başkana takıldı. Cevdet Akınal ve Murat Sancak koyu bir sohbete dalmıştı. Başkanım keşke sizde gelip taraftara bir dokunabilseniz, bir kucaklaşabilseniz. Biz sizi görmek ve taraftarın yanında olduğunuzu bilmek istiyoruz. Yürekten!

Futbolun ruhunda taraftar yatar başkanım. Futbol kitlesel bir olgudur. FUTBOL taraftarla bütünleşen bir ruhun eseridir.  Yönetim olarak Taraftar ile aranıza ördüğünüz duvarı yıkmalısınız!

Her şeye rağmen taraftar tribün aşkıyla takımının sonuna kadar arkasında olduğunu bir kez daha hissettirdi. Biz sadece sevdiğimiz, değer verdiğimiz, ruhumuza sevgisini işlediğimiz bu güzel şehrin değerlerini yüceltmeye çalışıyoruz. Üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İster kızın ister darılın!

Manzaraya talipsen, yokuşunda yorulmayı göze alacaksın diye bir söz var. Biz bu yokuşa  talip olduk. Manzarayı görmek için yokuşu çıkacağız. Başka yolu yok.

Perdenin bu tarafına geçip birde buradan bakarsanız sahayı daha net göreceğinizden eminim.

FATMA ŞAHİN’İN ÇABASI

Gaziantep tüm gücüyle çabalayan, çalışkan bir kadın başkana sahip olduğu için gerçekten çok şanslı. Fatma Şahin gecesini gündüzüne katıp eğrisiyle doğrusuyla bu şehir için çabalıyor. Bunu görmek lazım!

Belki bu yıl geçti. Ancak önümüzde ki sezon RUMKALE’de ki bazı çalışmaların bitmesi lazım!

Piknik alanı yapılmış ama gölgelik yok. Biz güneşten kavrulduk. Gölgesine sığınacağımız hiçbir şey bulamadık. Piknik alanında Su yok! Elektrik yok!

Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden Rumkale’yi görmeye gelenlerin en büyük sorunu konaklama.  Sit alan olduğu için otel yapılamıyorsa en azından bungalov evler, karavan veya çadır gibi konaklama alternatiflerinin olması ziyaretçileri sevindirecektir.

Ben bir kadın olarak mücadelenizi görüyorum ve destekliyorum. Yeri geldiğinde çekinmeden soru soruyorsam, eleştiriyorsam da  fayda sağlayabilmek için olduğunu bilmenizi isterim.

BİZE NE OLDU BÖYLE!

Gaziantep her geçen gün daha çok büyüyor. Bu büyüme bazen sancılı olabiliyor.

Son günlerde sabah programlarıyla birlikte tüm Türkiye’nin gündemine düşen GAZİANTEP!

Sorumsuz ailelerin ıstırabını yaşayan bebekler, bedelini canıyla ödeyen minicik bedenler ÇOCUKLAR…

Şiddet ve kandan beslenen bir toplum haline geldik. Gaziantep bu şekilde gündeme gelmemeli. Ne oluyor bize böyle! Bu kadar mı duyarsız, bu kadar mı vicdansız sorumsuz insanlar olduk. Ne oldu bize. Lina Nazlı’nın ölümüyle donduk, Meryem Çiğdem’in ölümü ile yandık. Magandaların kurşunuyla öldürüldük ve ölmeye devam ediyoruz.

SORUN BÜYÜK, ÇÖZÜM YOK

Sorun çok ama en önemlilerinden biride ev kiraları. Ev ve dükkân sahipleri sudan sebeplerle kiracıları çıkarıp daha fazla ücrete, kira almanın derdine düşmüş. Durum çok vahim ve önüne geçilemiyor. Bu duruma ivedilikle çözüm bulunmalı.

Beni arayıp “Bu durumu gündem yapın, haber yapın.  Allah aşkına kira yükü altında eziliyoruz. Ölüyoruz”  diye feryat edenler var. Bu arada kiranın yüksek olmasının yanına birde memur şartı, meslek şartı koyanlarda kiracıları çileden çıkarıyor. Ama çözüm yok. Çıkarılan yasalar bile artan kiraya kalkan olmuyor.

Biraz İNSAN olmayı deneyin!

İnsanlara temas edebilmenin, onlara dokunabilmenin anahtarı mütevazı ve alçak gönüllü olmaktır. Elini uzatarak gökteki yıldızları tutsan ve başın göğe değse bile, sonunda sen yine yerdesin. Kibir ve zenginlik kimseyi insan yapmaz. Kibrin olduğu yerde ot bile bitmez. Biraz vicdan, biraz empati, biraz hoşgörü yeter bence.

Değerli okuyucularım sağlıcakla kalın!

Gaziantep Haberler       Gaziantep Sağlık        Son Dakika

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
4
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KUŞBAKIŞI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin