Gaziantep Otoyolunda Makas Atmanın Bedeli Ağır Oldu: 90 Bin TL Ceza!
Gaziantep’te TAG otoyolunda trafiği birbirine katan ve “makas atarak” ilerleyen sürücü, Jandarma’nın takibinden kaçamadı. Duyarlı bir vatandaşın kaydettiği görüntüler, trafik magandasına rekor ceza getirdi.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, otoyollarda can güvenliğini hiçe sayan sürücülere karşı yürüttüğü tavizsiz denetimlerine bir yenisini daha ekledi. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu üzerinde seyir halindeyken trafik akışını tehlikeye sokan ve ardı ardına şerit değiştirerek “makas atan” sürücü, hem vatandaşın radarına hem de Jandarma’nın engeline takıldı.
Vatandaş Görüntüledi, Jandarma Yakaladı
112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen bir ihbarı değerlendiren Otoyol Jandarma Timleri, otoyol üzerindeki trafik güvenliğini tehlikeye düşüren aracı ve sürücüsünü tespit etmek için çalışma başlattı. Vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntüleri ve KGYS kayıtlarını inceleyen ekipler, kural tanımaz sürücünün M.C.D. olduğunu belirledi.
Servet Değerinde Ceza
Trafikte terör estiren sürücüye, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2-G maddesi (Aksine bir işaret bulunmadıkça, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmek) uyarınca 90.000 TL idari para cezası uygulandı.
“Denetimler Aralıksız Sürecek”
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, huzurlu ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması için denetimlerin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Yetkililer, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarırken, kuralları hiçe sayanlara en ağır yaptırımların uygulanacağını belirtti.
Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber
Gaziantep Haber, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep ile ilgili son haberler, Gaziantep gündem haberleri, Gaziantep son gelişmeler





