Akupunktur ile Zayıflama ve Sigara Bırakma Nasıl Olur?

featured
Akupunktur ile Zayıflama ve Sigara Bırakma Nasıl Olur?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akupunktur ile Zayıflama ve Sigara Bırakma Nasıl Olur?

Geleneksel bir tedavi yöntemi olan Akupunktur için Dünya Sağlık Örgütü, kırktan fazla hastalık tanımlamıştır. Bunların başlıcaları; Migren ve gerilim tipi baş ağrıları, endişe, depresyon ve uykusuzluk gibi psikiyatrik rahatsızlıklar, bel, boyun ve diz ağrısı, kireçlenme, fibromiyalji, romatizmal şikayetler, bronşit ve astım gibi kronik solunum yolu hastalıkları, alerjiler, hipertansiyon, sigarayı bırakma, zayıflama, gebelikte doğum sürecinin kısaltılması, adet krampları ve adet öncesi sendrom, mide bulantısı, kemoterapiye bağlı bulantı ve kusma, kronik kabızlık, ishal ve gastrit gibi fonksiyonel mide ve bağırsak problemlerinde sıkça kullanılmaktadır.

Medical Point Gaziatep Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Cengiz İşbilen, Akupunktur tedavisi ile zayıflama ve sigara bırakma hakkında bilgiler verdi.

Akupunktur ile zayıflamada istenilen kilo kaybının sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde gerçekleşmesi için tedavi süreçlerinin doğru beslenme, düzenli egzersiz ve kaliteli bir uyku düzeni ile desteklenmesi gerektiğini hatırlatan Uzman Doktor Cengiz İşbilen, akupunktur ile zayıflama tedavisinin hem vücutta hem de kulak içinde yer alan özel alanlara diğer bir ifade ile akupunktur noktalarına batırılan özel iğnelerle gerçekleştirildiğini belirtti. Kullanılan akupunktur noktaları ile metabolizmanın düzenlenebildiği ve iştahın kontrol edilmesinin sağlandığını bu sebeple de bu bölgelerin kilo vermede konfor ve rahatlık sağlayan noktalar olduğunu söyledi.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Cengiz İşbilen, Akupunktur tedavisi ile zayıflama hakkında sözlerine şöyle devam etti: ‘’Akupunktur tedavisi sayesinde akupunktur ile zayıflamak isteyenler, enerjileri yerine geldiği için diyetleriyle beraber düzenli spor ve egzersiz yapma sürecine de daha kolay adapte olurlar. Akupunktur, diyetin halsizliğe dönüşen dezavantajını, avantaja çevirerek egzersiz yapmayı sevdirir ve vücudunuz daha sağlıklı bir şekilde kilo verir. Akupunktur ile zayıflama yöntemi stres ve anksiyetenizi azaltarak beyinde bulunan noradrenalin düzeyini azaltır, serotonin ve endorfin denilen mutluluk hormonu düzeyini ise yükselterek aç olduğunuzu hissetmeden de mutlu olabilmenizi sağlar. Tedavi ile metabolizmanız hızlanır ve daha hızlı kalori yakarsınız bu yüzden kilo verme süreciniz kısalır. Akupunktur ile zayıflama vücudunuzun hormonal dengeye kavuşmasını sağlar, mide asidinizi azaltır ve sindirim sisteminizi toparlar.’’ dedi.

Geleneksel bir tedavi yöntemi olan akupunktur ile sigarayı bırakmak isteyen kişiler için önemli bir tedavi uygulaması olduğuna dikkat çeken Medical Point Gaziatep Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Cengiz İşbilen, akupunktur tedavisinin uzman kişiler tarafından yapıldığında önemli bir yan etkisi bulunmayacağını ve sigara bırakma aşamasında ortaya çıkan güçlüklerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olabileceğinin altını çizdi. Sertifikalı uzman hekimler tarafından uygulanan akupunktur tedavisi ile vücudun kaybettiği dopamin, seratonin ve endorfin gibi hormonların salınımı tekrar beyin tarafından kontrol edilir hâle geldiğini belirten Uzman Doktor İşbilen akupunktur ile sigaranın bırakılması sırasında ortaya çıkan belirtilerin kişinin baş edilebileceği seviyeye gerileyebildiğini ya da tamamen ortadan kalkabileceğini kaydetti.

Uzman Doktor Cengiz İşbilen, akupunktur ile sigaranın bırakılması hakkında bilgilendirerek şunları söyledi: ‘’Sigara bırakma döneminin daha konforlu geçmesini sağlayan akupunktur, sigaranın vücutta bıraktığı nikotin ve katran gibi maddelerin vücuttan atılımını da kolaylaştırır.

Akupunktur tedavisi ile sigarayı bırakmak isteyenlerin akupunktur uygulamasına başlamadan 10 ila 12 saat süreyle sigara içmemesi gerekir. Bu aşamada kişiye seanslar hâlinde üç gün boyunca akupunktur uygulanır. Genellikle 2 seans yeterli olsa da kişinin bağımlılık derecesine göre seansların süresi farklılık gösterebilir. ‘’ diye konuştu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Akupunktur ile Zayıflama ve Sigara Bırakma Nasıl Olur?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin