Alevi Kültür Derneği’nin içi boşaltılıp fason bir derneğe aktarılmış

featured
Alevi Kültür Derneği'nin içi boşaltılıp fason bir derneğe aktarılmış
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alevi Kültür Derneği’nin içi boşaltılıp fason bir derneğe aktarılmış

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengüllü Yılmaz, Gaziantep’te düzenlediği toplantıda “Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesine Kayyum atanmadı, geçici yönetim atandı” dedi ancak dikkat çeken detay derneğin içi boşaltırken kimsenin durumu uzun süre fark etmemesi oldu.

Alevi Kültür Derneklerine ait taşınır taşınmaz tüm maddi manevi değerlerin Fason bir derneğe aktarılması olayının neden geç fark edildiğini tartışırken perde arkasında yaşananlar şok etti.

İçerisinde Cem Evinin de bulunduğu Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi yönetiminin Alevi Kültür Dernekleri Genel merkezi tarafından görevden alınması ve yerine yeni geçici yönetimin atanması sonucu kamuoyunda yanlı algı ve deformasyon operasyonlarının yürütülmesi nedeniyle Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengüllü Yılmaz tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

“ALEVİ TOPLUMUNDA SAHTECİLİK, YOLSUZLUK ASLA OLMAZ”

Basın toplantısında: Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısını Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesinde yapılmasının ardından çok sayıda alevinin ve dernek başkanlarının katılımıyla dernek tabelasının sökülmesi ve gerçek dışı belgelerin düzenlenmesi kınanarak alevi toplumunda sahteciliğin, yolsuzluğun asla olamayacağına vurgu yapıldı.

“DERNEĞİN MADDİ MANEVİ DEĞRELERİ FASON BİR DERNEĞE AKTARILMIŞ”

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengüllü Yılmaz yaptığı açıklamada içinde Cem Evi’nin de bulunduğu derneğin tabelalarının söküldüğünü ifade ederek “ İbadethanemizin içi boşaltılmış Alevi Kültür Derneklerine ait taşınır taşınmaz tüm maddi manevi değerler Fason bir dernek kurularak oraya aktarılmıştır” dedi.

CEM EVİNE KAYYUM ATANDI YALANI

Seher Şengüllü Yılmaz ayrıca “cemevine kayyum atandı” yalanlarıyla halkı yanıltanların resmi makamları da töhmet altında bıraktıklarını vurguladı.

Seher Şengüllü Yılmaz kayyumu resmi makamlar atadı yalanı bir yana yönetim değişikliği nedeniyle geçici göreve Genel Merkezin kararıyla dernek üyesi Hasan Çolak ve dernek bünyesinde yer alan canların getirildiğini söyledi.

TABELALARIMIZ SÖKÜLMÜŞ, İBADETHANEMİZİN İÇİ BOŞALTILMIŞ ,ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİNE AİT TAŞINIR TAŞINMAZ TÜM MADDİ MANEVİ DEĞERLER FASON BİR DERNEK KURULARAK ORAYA AKTARILMIŞTIR

Seher Şengüllü Yılmaz açıklamasına şu cümlelerle devam etti;

Gaziantep kamuoyunun da yakından takip ettiği Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep şubesi üzerinden bir takım yalan ve yanlış haberler yapılarak algı operasyonları yürütülmektedir. Tam da bu sebeple Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak toplantımızı bugün Düztepe Cem Evimizde yaptık. 16.12.2023 tarihinde Düztepe Cem Evi ve Yunus Emre Cem Evlerimizin Denetiminde mali verilerin ibraz edilmemesi, gerçek ve doğru olmayan bir takım evrakların beyan edilmesi neticesinde Genel Merkez olarak şubemizde görevli bu kişileri görevden alarak yerlerine geçici bir yönetim tayin ettik.

Kayyum algısı ile servis edilen haberlerde resmi makamlar tarafından bir heyetin atandığı gibi gerçek dışı beyanlar verilmektedir. Şubemizin mevcut üyesi olan canlarımızdan bir geçici yönetim kurulu ataması Genel Merkezimiz tarafından yapılmıştır.

08.01.2024tarihinde şubemizi teslim almak için geldiğimiz binamızda karşılaştığımız manzara bizleri fazlasıyla üzmüştür. Tabelalarımız sökülmüş ibadethanemizin içi boşaltılmış Alevi Kültür Derneklerine ait taşınır taşınmaz tüm maddi manevi değerler Fason bir dernek kurularak oraya aktarılmıştır.

Tüm bunlar yaşanırken Alevi toplumunun ve inancının rencide edilmemesi için Genel Merkez olarak kent bürokrasisi ve bu şahıslarla görüşmeler sağladık. Bu kentin yönetenlerinin toplumsal bir konuya hizmet etmeyen belli bir çevreyi kalkındırmaktan öteye gitmeyen çakma bir derneğe çanak tuttuklarını üzülerek gördük.

“BİZLERİN MABETLERİ KİMSENİN İKİ DUDAĞI ARASINDA DEĞİLDİR”

Buradan bir kez daha bu kentin dinamiklerine sesleniyoruz;

Bu kentte bulunan 21 yıldır Alevi Kültür Derneklerinin hizmet yürüttüğü, bu toplumun alın teri ile yapmış olduğu ibadethanelerimiz cem evlerimiz üzerinde irade koymaya kalkan tüm bürokrasi şunu bilmelidir ki; bizlerin mabetleri kimsenin iki dudağı arasında değildir. Alevi hareketinin en büyük örgütlerinden biri olarak hiçbir hukuksuzluğa, yolsuzluğa, kanunsuzluğa müsaade etmeyeceğimizi buradan bildiriyoruz.

Kentimizde yaşayan tüm alevi toplumuna sesleniyorum bu inancın tek kuruşuna göz diken, evrakta sahtecilik yapan, yetkisiz şekilde kararlar alan bu toplumu ayrıştıran bu kişilerin hukuk önünde yargılanmalarını sağlayacağız.

Yine bu şahıslar tarafından YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI olarak basına servis edilen evrağı incelediğimizde bu toplumun aklıyla dalga geçildiğini gördük. Kararda İHTİYADİ TEDBİR yazmasına rağmen mahkeme kararı ile göreve iade edildikleri yalanını söylemekten geri durmayan bu zihniyet şunu bilmelidir ki hiçbir koşul ve gerekçe burada yaşanan hukuksuzluğun, yolsuzluğun üzerine tekrar burada görev alacağını düşünenler iradenin Genel Merkez Yönetim Kurulunda olduğunu bilmelidirler. Ayrıca bu şahısların tamamının üyeliklerine bu gün itibariyle son verilmiştir.

Bu süre zarfında Gaziantep ilimizde yaşayan bu şubeden haksız ve hukuksuz şekilde üyelikleri, seçme seçilme hakları ellerinden alınan ve bu sancılı süreçte haktan ve haklıdan yana olan Çepnililer Derneği, Tilkililer Derneği, Balyalılar Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve tüm halkımıza teşekkürü borç biliyoruz.

Helal lokmalarımızla emek emek yaptığımız maddi manevi tüm değerlerimizi koruyup kollayacağımıza sizlerin de bu iradeye sahip çıkacağına inancımız tamdır.”

ÇOLAK: GENEL MERKEZ TARAFINDAN BİZLER GÖREVE GETİRİLEREK BU TOPLUMU BİRLEŞTİRMEMİZ İSTENMİŞTİR

Geçici olarak Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Hasan Çolak ise yaptığı açıklamada “ Bilindiği gibi 8 Ocak’ta Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda eski yönetimi görevden alarak bizler göreve getirilerek bu toplumu birleştirmemiz istenmiştir. Yeni yönetim olarak herkesi kucaklayarak bir olup iri olup diri olacağız. Ve en kısa zamanda kongreye giderek daha da güçleneceğiz. Bu anlamda derneğin kapısı her konu da tüm canlara açık olup herkesin hesap soracağı şeffah bir yönetim anlayışını yürüteceğiz Tüm canları üye olmaya derneğe sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu arada bize sahip çıkan desteklerini bizden esirgemeyen Genel Başkanım Seher Şengüllü Yılmaz ve yöneticilerime teşekkürlerimizi sunarız. Cem Evi Halkındır! Halka kalacaktır” dedi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Alevi Kültür Derneği’nin içi boşaltılıp fason bir derneğe aktarılmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin