Ali Babacan: “Enflasyonu düşüremiyorlar, TÜİK’e ‘Düşür’ diyorlar”

featured
Ali Babacan “Enflasyonu düşüremiyorlar, TÜİK'e ‘Düşür’ diyorlar”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Babacan: “Enflasyonu düşüremiyorlar, TÜİK’e ‘Düşür’ diyorlar”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Eskişehir ziyaretinde bir vatandaşla sohbetini yayınladı. Bir emeklinin kendisine sıkıntılarını anlattığı diyalogda, Babacan emekliyle TÜİK’in enflasyon verilerine dair küçük bir sohbet gerçekleştirdi.

“Bütün denge bozuldu”

“Memur ve emekliyim, 14 bin lira maaş alıyorum. Bizi bu kurtların elinden kurtarın ya” diyerek Ali Babacan’a dert yanan emekli şöyle söyledi: “Maliyeden emekliyim, paranın bol olduğu yerden emekliyim. Emekli olduğumda asgari ücretin iki buçuk misli maaş alıyordum. Tam iki buçuk misli.”

Ali Babacan, emekliye şöyle yanıt verdi: “Bütün denge bozuldu. Emekliler arası maaş dengesi bozuldu. Çalışanla emekli arasındaki maaş dengesi bozuldu. Durum berbat, farkındayız. TÜİK enflasyonu doğru ölçmüyor. Bir başka problem asıl o yani.”

“TÜİK’in terazisinin ayarını bozdular”

Emeklinin “Onlar Tayyip’e göre ölçüyorlar” demesi üzerine Ali Babacan şöyle dedi: “TÜİK’in terazisinin ayarını bir bozdular, ondan sonra millet perişan. Enflasyonu düşüremiyorlar. TÜİK’e diyorlar ki, ‘Sen düşür.’ O da ‘Başüstüne’ diyor. Düşürüyor.”

Ali Babacan, emekliyle olan diyaloğunu Twitter hesabından şu cümlelerle paylaştı: “Patlattıkları enflasyonu düşüremiyorlar, TÜİK’e ‘Düşür’ diyorlar. Enflasyonu TÜİK düşürünce de maaşlar arasındaki denge bozuluyor, maaşlar da hiçbir şeye yetmiyor.”

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ali Babacan: “Enflasyonu düşüremiyorlar, TÜİK’e ‘Düşür’ diyorlar”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin