Başkan Kılıç, “Basın Türkiye’nin dördüncü gücüdür”

featured
Başkan Kılıç, "Basın Türkiye'nin dördüncü gücüdür"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Kılıç, “Basın Türkiye’nin dördüncü gücüdür”

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çalışan Gazeteciler Günü buluşmasında; basının, yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olduğunu söyledi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç; “bu programı düzenleyerek bizi siz seçkin gazetecilerimiz ile buluşturduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Gaziantep, bölgesinin lider konumunda bir şehir olmaya başladı. Bunda katkısı olan başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e, Milletvekillerimize ve bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Gazetecilik çok önemli bir görev. Bir toplumun yaşadığı bölgenin, ilin, ilçenin gören gözü, duyan kulağı, konuşan dilidir gazeteciler. Bu ulvi mesleği yaparken de oradaki vatandaş adına, kamu adına yaptığı için çok önemlidir gazetecilik. Bütün yöneticilerin bunu önemsemesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak her şeyden önce insanız. Allah c.c. diyor ki: bir şey duyduğunuzda aslı var mı, yok mu araştırın diyor. Malum, birçok dedikodu, iftira, yalan dolan ortalarda dolaşıyor. Gazetecilik mesleği bunların içerisinden doğruları objektif bir şekilde seçip, kamuoyu ile paylaşmaktır. Yasama, Yürütme ve Yargı’dan sonra bizler basını dördüncü güç olarak biliriz. Günümüzde kamuoyu oluşturma açısından gazeteler çok önemlidir. Eskiden gazete almak, okumak çok önemliydi. İnsanlarda bir öğrenme aşkı vardı. Gazeteyi açtığımda o kağıt kokusunu hep özlemişimdir. Günümüzde dijitalin yaygınlaşmasıyla maalesef bu kokulardan mahrum olduk. Tabi ki bunun da ayrı bir güzelliği var, istediğiniz bilgiye anında ulaşma şansınız oluyor ancak eski günleri özlüyoruz” dedi.

Kılıç konuşmasının sonunda gazetecilerin hür ve bağımsız olması gerektiğine değinerek,”Önceliğimiz tabi ki Türkiye! Türkiye’nin bağımsızlığı, hürriyeti, İstikbali ve İstiklali bizim bütün hesaplarımızın üzerindedir. Dolayısıyla ne iş yaparsak yapalım, hangi mesleği yaparsak yapalım birinci önceliğimiz Türk Devletinin istikbali olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç, "Basın Türkiye'nin dördüncü gücüdür"
Başkan Kılıç, “Basın Türkiye’nin dördüncü gücüdür”

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Kılıç, “Basın Türkiye’nin dördüncü gücüdür”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin