Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu Antakya’da buluştu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) önderliğinde oluşturulan “Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu” genel olarak mesleki eğitim ve bu kapsamda Suriyelilere yönelik politikalar konusunu masaya yatırdı.

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’nun 10’uncu toplantısı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Antakya,  Kilis ve Osmaniye’nin ticaret ve sanayi odası başkanları ve kalkınma ajansları yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Bugüne kadar her toplantıda bölgenin öncelikli alanları hakkında özel sunumlar ve görüşmeler yaparak farkındalık oluşturma ve çözüm üretmeye çalışan Platform, bu kez platform üyesi tüm illerin ortak sorunu olan mesleki eğitim, ara eleman ihtiyacı ve bu kapsamda Suriyelilere yönelik çalışmalar ve projeler konularını gündeme alarak, bu konuyla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

GTO Başkanı Eyüp Bartık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin büyük çoğunluğunun platform üyesi illerde yaşadığını belirtti.

Suriyelilerin sorunlarına yönelik daha önce de Kilis’te toplantı yaptıklarını hatırlatan Bartık, Antakya’da da bölgenin mesleki eğitim ihtiyacı ve Suriyelilere yönelik bu alandaki çalışmaları da  ele aldıklarını ifade etti. Sorunların birliktelikle çözüleceğine dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti:

“Bölge illerinin birlikte hareket etmesi amacıyla bir araya geldik ve bölge illerinin sorunlarına birlikte çözüm arıyoruz. Bölge illeriyle birlikte hareket ediyoruz. Birçok konuda birlikte bakış açısı geliştiriyoruz. Bugün mesleki eğitim amacıyla bir araya geldik. Çünkü bu alanda yürütülecek çalışmalar bölgenin kalkınması için hayati önem taşıyan politikalar, tabii ki illerimizde bulunan Suriyeliler açısından da çok önemli bir alan. 5 yıldan beri ülkemizde yaşayan bu insanların meslek edinmesi ve iş hayatına katılımını sağlamalıyız.”

–          “Akdeniz’den Mezopotamya’ya Mozaikten Gastronomiye Turizm Yolculuğu Projesi”

Bartık, bölgenin doğusundan batısına önemli bir kültürü ve turizm potansiyelini barındığını ve bu kültürün iyi anlatılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu düşünceden hareketle bölge illerimizle bu Projeyi  hazırladık. Projemiz kısa bir süre sonra hayata geçecek” dedi.

Bölge illerinin önemli bir zenginliğe ev sahipliği yaptığını vurgulayan Bartık, “İllerimizin kültürel değerlerini anlatmalıyız. Hatay’dan, Kahramanmaraş’a, Osmaniye’den Şanlıurfa’ya, Kilis’ten Adıyaman’a ve Gaziantep’ten Diyarbakır’a kadar çok önemli bir bölgedeyiz. Hatay’a gelen turistin, Gaziantep’e, Adıyaman’a ve diğer illerimize gelmesini sağlamak için çalıyoruz. Bu projemizin amacı da bölge illerinin birlikte kalkınmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin ise birbirine komşu illerin birlikteliğinin önemini vurgulayarak, “Şehirlerimizin ortak çıkarları için çalışıyoruz” dedi.

Projenin amacının bölgenin refah ve gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Çinçin, “Bu amaç için çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Doğu Akdeniz ABİGEM AŞ. Yönetim Danışmanı Bülent Yüce, sunum yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu Antakya’da buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin