Büyükşehir Japonya’da Tokyo TV’ye haber oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’in tanıtımı için uluslararası birçok organizasyon ve projeye imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda katıldığı fuarlarda da Gaziantep’i temsil etmeye devam ediyor.
En son Japonya’da düzenlenen ve 150 ülkeden yaklaşık 200 bin ziyaretçinin katıldığı “JATA Turizm Expo Japonya” fuarında Gaziantep’i temsil eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, burada ülkenin önde gelen medya kuruluşu Tokyo TV’de Gaziantep’in tarihi ve turizm alanlarını tanıttı.
Tokyo Televizyonu Haber Editörü Shinya Tawada’ya konuk olan Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Gaziantep’in tuirzm ve tarihi mekanlarının yanı sıra gastronomi kültürünü de anlatıldı. Tolay, Gaziantep’in tarihi ipekyolu üzerinde kurulmuş ve birçok eski medeniyetlere ev sahipliği yapan önemli bir kent olduğunu söyledi. Şehir’de başta Roma İmparatorluğu dönemi olmak üzere birçok tarihi mekanların bulunduğunu, bunlardan birisinin ise Zeugma Antik Kenti’nin olduğuna vurgu yapan Serdar Tolay, “Dünyanın en büyük mozaik müzesi Gaziantep’te bulunuyor. Avrupa’nın en büyük ve dünyanın 4’cü büyük hayvanat bahçesi yine bizim şehrimizde. Gastronomi anlamında UNESCO tarafından tescillenen 8 şehir var, biz 9’cu olmak için müracaatımızı yaptık ve haber bekliyoruz. Yemek kültürü çok yönlü olan bir kentiz. Patenti alınan Antep baklavamız var. Aynı zamanda Antepfıstığı da dünya çapında bir üne sahip. 16 tane müzemiz var. Başta Japonyalı kardeşlerimiz ve dostlarımız olmak üzere herkesi Gaziantep’e davet ediyoruz. Gelip kentimizin tarihi ve turizm bölgelerini yerinde görüp kararlarını buna göre vermelerini istiyoruz” diye konuştu.
Tolay, başta Japonyalı vatandaşlar olmak üzere tüm dünya ülkelerinden insanlara Gaziantep’i görmeye davet etti. Tolay, televizyon ekibine Gaziantep’i anlatan tanıtım CD’si, kutnu kumaşı, baklava ve Antepfıstığından oluşan bir paket hediye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir Japonya’da Tokyo TV’ye haber oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin