Çekya Pazarı GTO’da Konuşuldu

featured
Çekya Pazarı GTO'da Konuşuldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çekya Pazarı GTO’da Konuşuldu

Gaziantep Ticaret Odası, üyeleri için yeni pazarlar oluşturmak ve Avrupa Birliği ülkeleri ile ticari faaliyetleri arttırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalara Çek-Türk Müşterek Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlediği “Çekya ile Ticaret ve Yatırım Fırsatları” toplantısıyla devam etti.

Gaziantep’in Çekya ile ticari ilişkilerinin, yeni fırsatların ve Çekya ekonomisinin incelendiği toplantı GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, Çek-Türk Müşterek Ticaret Odası Denetleme Kurulu Başkanı Martin Felenda, Genel Sekreteri Orhan Batur Karacibioğlu ve GTO üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gaziantep Haber

Çekya’nın genel ekonomik durumu, ticari altyapısı, yatırım fırsatları, devlet teşvikleri ve vergilendirme konusunda sunumların gerçekleştirildiği toplantıda açılış konuşması yapan GTO Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, “Bu toplantıyı düzenlemekteki amacımız Çekya’nın röntgenini çekmek. Çekya’dan ne alabiliriz, ne satabiliriz; turizm, gastronomi ve kültürel alanda ne tür iş birlikleri yapabiliriz bunları öğrenmek… GTO olarak biz inanıyoruz ki bu toplantıların meyvesini toplayacak, üyelerimizin yeni pazarlara adım atmasına katkı sunacağız.“ dedi.

Çekya Pazarı GTO'da Konuşuldu

Acıoğlu: Çekya ile güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz

Konuşmasında Gaziantep ve Çekya arasındaki ticari ilişkilere ve ithalat-ihracat verilerine değinen, mevcut ticaret hacminin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Acıoğlu şu şekilde devam etti:

“Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olan, ticari açıdan çok köklü ve güçlü bir kültüre sahip Gaziantep, bu gücüne tarihi ve kültürel değerleri, girişimcilik ve gastronomi kültürünü de ekleyince çok yönlü bir kent halini alıyor. Bu haliyle de Çekya’ya biz buradayız, birlikte güzel işler yaparız diye göz kırpıyor. Bu anlamda Çekya ile güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz. 2020 yılında 18 milyon dolarlık bir ticaret hacmimiz var Çekya ile… 2021 yılının ilk 7 ayında ise 21,7 milyon dolara ulaşmışız. Bir önceki yıla göre güzel bir gelişme olarak görünüyor fakat çok daha iyi seviyelere gelebiliriz. Bugünkü toplantıyla birlikte umut ediyorum ki her iki tarafın da kazançlı çıkacağı iş birliklerini oluşturmak için önemli adımlar atacağız. Bizim arzumuz Çekya ile olan ilişkimizde her iki tarafın da kazanması. Yalnızca ticari anlamda değil sosyal ve kültür alanlarda da kazanım sağlamak…”

 Felenda: Avrupa’nın merkezi konumundayız

Çek-Türk Müşterek Ticaret Odası Denetleme Kurulu Başkanı Martin Felenda ise Çekya’nın önemli pazarlara erişimde kritik bir noktada yer aldığını belirterek “Avrupa’nın merkezi konumundayız. En uzun sınır hattına sahip komşumuz Almanya… Çekya’da çok sayıda Alman yatırımcı var. 40 milyon nüfusa sahip Polonya da komşularımızdan diğeri. Başta Amazon olmak üzere pek çok dağıtım firması depolama ve lojistik bölge olarak kullanıyor ülkemizi. Çekya’da yapılacak bir yatırımla Avrupa’nın her noktasına ürün satmak mümkün.” dedi.

Gaziantepli firmaların tekstil gibi pek çok sektörde güçlü olduğunu ifade eden ve Çekya aracılığıyla Avrupa ülkelerine kolaylıkla ürün satabileceklerini söyleyen Felenda, sunumunun devamında Çekya’daki vergi oranları, yatırım fırsatları, ticari zorluklar ve kolaylıklar hakkında toplantı katılımcılarını bilgilendirdi.

 Felenda’nın konuşması ardından Çekya’da şirket kuruluşu, dava süreçleri, iş hukuku, devlet teşvikleri ve Avrupa fonları hakkında bir sunum gerçekleştiren Çek-Türk Müşterek Ticaret Odası Genel Sekreteri Orhan Batur Karacibioğlu da Çekya’da yatırım yapan firmalara önemli oranda devlet teşvikleri verildiğini ve yatırım yatırım yapmayı planlayan Gaziantepli firmalara her anlamda destek sağlayacaklarını söyledi.

Karacibioğlu ayrıca merkez olarak kullanılıp Avrupa’nın birçok ülkesine satış yapılabilecek Çekya’da tekstil, gıda, inşaat gibi sektörlderde kâr marjının çok yüksek olduğunu da ekledi.

Sağlık Haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çekya Pazarı GTO’da Konuşuldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin