CHP’li Yılmazkaya, “Meclisin Denetim Sistemi Çöktü!”

featured
Sağlık Çalışanlarına Karşı Uygulanan Şiddet Hiç Olmadığı Kadar Artı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlar Millet Meclisiyle Alay Ediyor!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, bakanların karnelerini açıkladı.

“Milletvekilleri bulundukları illerindeki vatandaşların sorunlarını gündeme getirmek ve çözüm üretmek adına ilgili bakanlıklara yazılı soru önergesi vererek konuyla ilgili bir çözüm bulmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle birlikte dışardan atanan bakanların meclisten ve siyasetten kopuk olması yüzünden yazılı soru önergelerine cevap verme oranları çok düştü” diyen Yılmazkaya, 16 bakan ve bir Cumhurbaşkanı Yardımcısının soru önergeleriyle ilgili istatistiğini açıkladı.

Yılmazkay; “Milletvekilleri olarak, ilimizde, bölgemizde ve ülke genelinde vatandaşın karşılaştığı ve yaşadığı sorunları gündeme getiremeye çalıyoruz. Çözüm üretmesi için soru önergeleriyle konuyu bakanlara iletiyoruz. Ama görüyoruz ki bakanlar milletin seçtiği Meclisi dikkate almıyor” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Bakanına 27. Dönemde cevaplaması için milletvekilleri tarafından 1493 soru önergesi verilmiş olmasına karşın Sağlık Bakanı sadece 14 soru önergesine süresi içinde cevap vermiş” diyen Yılmazkaya, “Sağlık Bakanlığının ve diğer bakanların milletvekillerinin soru önergelerine cevap vermemesi ciddiyetsiz ve disiplinsiz bir harekettir” dedi.

Süresi içinde cevaplanan sorularında dalga geçer gibi cevaplarla geçiştirildiğini vurgulayan Yılmazkaya, ‘süresi geçtikten sonra cevaplandırıldı’ ibaresinin de aslında sorulan sorunun cevabının verilmediği anlamına geldiğinin altını da özellikle çizmek isterim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Yılmazkaya, “Meclisin Denetim Sistemi Çöktü!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin