Cumhuriyet Resepsiyonunda “100.yılda Cumhuriyeti Anlamak” Konferensı

featured
Cumhuriyet Resepsiyonunda "100.yılda Cumhuriyeti Anlamak" Konferensı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Resepsiyonunda “100.yılda Cumhuriyeti Anlamak” Konferensı

Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN), Cumhuriyet’in 100. yıl dönümüne özel olarak düzenlenen resepsiyon kapsamında, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin’in konuşmacı olarak katıldığı “100. Yılda Cumhuriyeti Anlamak” konulu konferansı gerçekleşti.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansta Cumhuriyeti ve değerlerini korumanın önemine vurgu yapan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin, “Türkiye olarak ilk yüzyılda devletimizin temellerini attık, ufkunu ortaya koyduk. İçine girdiğimiz ikinci yüzyılda da bu temel üzerinde büyüyüp gelişeceğiz” dedi.

Konferansta Cumhuriyetin bekçileri olan gençlere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Çetin şu ifadeleri kullnadı: “Atatürk Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençler Atatürk’ün Gençliğe Hitabe ’sini çok iyi okumalı ve anlamalı. Atatürk, Gençliğe Hitabe ’de Türk gençliğine iki temel kavramı korumalarını ve savunmalarını tavsiye ediyor. Birincisi Türk istiklali, ikincisi Türk Cumhuriyeti, Türk istiklali dört temel alanda ortaya konmuştur. Birincisi siyasi istiklaldir. Yani hiçbir yabancı devletin talimatı, emri olmadan kendi bağımsız iradeleriyle kendi devletlerini yönetmeleri, kendi devletlerine sahip çıkmaları gerekiyor. İkincisi ekonomik istiklal, Türkiye’nin yer altı yer üstü bütün zenginliklerini kullanmak konusunda emperyalist yabancı devletlerin, şirketlerin sömürüsüne izin vermemeleri gerekiyor. Bu ülkenin bütün zenginliklerini sadece kendileri için, kendi milletimiz için kullanmaları yönünde bir çalışma ortaya koymaları gerekiyor. Üçüncü istiklal de kültürel istiklaldir. Bu da bizim Türk milleti olarak, Türk-İslam kültür ve medeniyet mirasımızı çağın şartları içerisinde korumamız gerektiğini gösteriyor.”

Konferansın sonunda GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Prof. Dr. Nurullah Çetin’e hediye takdim etti.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhuriyet Resepsiyonunda “100.yılda Cumhuriyeti Anlamak” Konferensı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin