Deprem Bölgesi Zirvesi 

featured
Deprem Bölgesi Zirvesi 
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem Bölgesi Zirvesi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi tarafından Deprem Bölgesi Zirvesi düzenlendi.

Programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Mustafa Bayram, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, afetlerin ülkemizin önemli bir gerçeği olduğunu, afet risklerini anlamak ve toplumsal olarak bu risklere karşı hazırlıklı olmanın gerekli olduğunu belirtti. Vali Çeber, “Mühendislerin, belediyelerin, idarecilerin, hukukçuların afet risklerini göz önünde bulundurarak görevlerini yapması gerekli. Çok ciddi afetlerle karşı karşıya kalsa bile zarar görmeyen şehirler, insanlar ve toplum yaşamı ile gurur duyduğumuz günlerin gelmesini temenni ediyorum. Önemli adımlar atıyoruz, güzel işler yapıyoruz, çok daha iyisini yapmamız gerekiyor, çok daha sistematik kurguya ihtiyacımız var. Bir bürokrat olarak ben bu kadarını söyleyebiliyorum ama buradaki akademisyenlerimiz çok farklı şeyler söyleyecek.” diyerek, son dönemlerde gerçekleştirdiği önemli programlardan dolayı GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a teşekkür etti.

Konuşmasında hiçbir şeyin 6 Şubat öncesi ve sonrası gibi olmayacağını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Bugün yaşadığımız her bir sorunun bile sonuç olduğunu görüyoruz. Deprem bir sonuç ve bilimsel dünyada bu sonucun değişmesi için önleyici tedbir almamız gerek. Şunu gördük ki biz sanayi şehriyiz, kültür şehriyiz, medeniyet şehriyiz ama şehrimiz dirençli. Güvenlik ve direncin ne anlama geldiğini son yaşadığımız bütün olaylarda gördük. Çıkan sonucu analiz etmezsen, aklını kullanmazsan yorumunu yapmazsan böyle bir mühendis olmaz derler. Ölçemediğiniz hiçbir şeyi düzeltemezsiniz” diye konuştu.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise deprem sürecinde yaptıkları faaliyetlerden bahsederek, deprem sürecinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için üniversitenin kapılarını açtıklarını söyledi. Prof. Dr. Özaydın, “Her yönüyle bu acıyı yaşadık ama bu Zirve’yi acıları hatırlamak için değil ders çıkarmak için yapıyoruz. Deprem sürecinde Gaziantep Üniversitesi olarak yaklaşık 12 bin vatandaşımızı ağırladık. Yemekhane ve hastanemizi hemen aktif hale getirdik, üniversitenin kapılarını vatandaşlarımıza açtık. Üniversitemiz adeta bir sığınma alanı oldu” şeklinde konuştu.

T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan da konuşmasında teknoloji sistemi ve bina kimlik sistemi bilgilerini paylaşarak, deprem sonrası yapılan çalışmalara değindi. Aslan, sahada çalışan ekipler hakkında bilgiler vererek, “6 Şubat Depremlerinde hepimiz, birbirimizin sesine ses vererek güç birliğiyle bu sıkıntıları aşmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Daha iyi ve doğruyu bulabilmek adına gayret göstereceğiz.” dedi.

Deprem sürecinde öne çıkan “Sesimi duyan var mı?” çağrısının, deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde ve toplumun afetlere hazırlık konusunda bilinçlenmesinde önemli olduğunun altını çizen GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Zirve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Deprem sürecinde öne çıkan bir slogan ve çağrı, toplumsal farkındalıkta önemli bir rol oynadı. ‘Sesimi duyan var mı?’ Herkes afetzedelerinin seslerini duymak ve yardıma ihtiyacı olanlara ulaşmak için gece gündüz çalıştı. Bugün ise bu Zirve’ye katılan vali, belediye başkanı, sanatçı, akademisyen, basın, öğrenci ve en önemlisi halk bu çağrımıza ses verdi ve buraya geldi. Ses veren herkese çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarından sonra Prof. Dr. Miktat Kadıoğlu’nun konuşmacı olduğu oturuma geçildi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Deprem Bölgesi Zirvesi 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin