Eski rektör, yeni rektör hakkında çarpıcı iddialarda bulundu

featured
Eski rektör, yeni rektör hakkında çarpıcı iddialarda bulundu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski rektör, yeni rektör hakkında çarpıcı iddialarda bulundu

Gaziantep Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’den mevcut rektör Prof. Dr. Arif Özaydın hakkında çarpıcı iddialar.

Gaziantep Üniversitesi Eski Rektörü Prof.Dr.Ali Gür @profaligur adlı X hesabından yaptığı açıklamada, mevcut rektör Prof. Dr. Arif ÖZAYDIN hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Prof. Dr. Ali Gür X üzerinden yaptığı açıklamada; 50 yıllık köklü bir üniversitenin 3 yıl aradan sonra yapılan göstermelik Genel Akademik Kurulunda, akademik bir şey konuşulmayıp sadece kapılar/inşaatlar konuşulduğu, bunların da kayıtdışı yapıldığı açıkça söylendiği ve soru sorulmasına izin verilmediği için biz de sorularımıza buradan devam ediyoruz şeklinde başlayan iddiaları şu şekilde:

” YAPILAN İŞLEMLER HUKUKSUZ OLDUĞU İÇİN SÜREKLİ DAVALAR KAYBEDİLMEKTEDİR”

Göreve geldiğinizde “biz kimseye soruşturma açmayacağız” demenize rağmen korku salmak ve hukuksuzluklarınızın konuşulmasını engellemek için açtığınız sayısız soruşturmalardan kurum işlemez ve Hukuk Müşavirliği tıkanmış durumdadır. Yapılan işlemler hukuksuz ve usulsüz olduğu için üniversite sürekli davaları kaybetmekte ve kamu zararı oluşmaktadır. İddianızın arkasındaysanız önceki dönem ve sizin döneminizde açılan soruşturmaların ve mahkemelerden üniversite aleyhine verilen kararların sayılarını açıklayın da kamuoyu aydınlansın.

Tam 2 ay önce gündeme getirdiğimiz Tıp Fakültesinin e-SCI kapsamındaki Dergisinin Baş editörlüğünü yapan yardımcınız Prof. Dr. Ayşe Balat ve editör Doç. Dr. İlhan Bahşi’nin görev ve yetkilerini kötüye kullanarak kendilerine, eş/dostlarına çıkar sağlamaları ve atıfbank kurmaları ile ilgili ne işlem yaptınız? Sahte ihbarlarla üniversitede suçsuz insanlara usulsüz soruşturmalar açmanıza rağmen delilleri açık ve net olan böyle bir konuda hiçbir adım atmamanızı nasıl değerlendirelim? Eğer unutulmasını bekliyorsanız size tavsiyemiz boş yere beklemeyiniz. Delilleri ile birlikte yargıya suç unsurlarının teslim edilmesinden ve yargı kayıtlarına geçmesinden çekindiğinizin farkındayız. Hani iftiraydı ve yasal süreçleri başlatacaktınız? Usul ve yönetmeliklere uygun yasal süreçlerinizi bekliyoruz.

“UYGULAMA OTELİNDE ÜCRETSİZ KONAKLAYAN, MAL VE HİZMET ALIMLARINA MÜDAHİL OLAN S.E İLE BAĞINIZ NEDİR?”

Sürekli hastane ile rektörlük arasında mekik dokuyan, mal/hizmet alımlarında sürekli müdahil olan S.E ile bağınız nedir? Aylarca uygulama otelinde ücretsiz konaklatıldığı açığa çıkınca Fevzi Çakmak Bulvarı üzerindeki Üniversite Vakfına ait evde konaklatmaya devam ediyor musunuz?

Hastanede yapılan VİP odalarının tadilat ihalesini kaça yaptırdınız ve odalar anahtar teslim olmasına rağmen daha sonra odalar için ilave ne kadar harcama yaptınız?

Aylar önce Türkiye Teknoparkları arasında 7. sıraya yükseldik diyerek 3 yıl içinde ilk defa bir başarı hikayesi paylaştınız ancak hiçbir belge sunamadınız. Sahi paylaştığınız tek başarı hikayesi ile ilgili neden bir belge yayınlamıyorsunuz? Diğerleri gibi bu da mı gerçek dışıydı?

“OLUŞAN DAVALAR SONUCU KAMU ZARARINI NEREDEN KARŞILAMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?”

Hastanede çalışan 4-d kadrosundaki işçilerin ek mesai sorununu çözümsüzlüğe iterek açılan çok fazla sayıda davalardan oluşan kamu zararını nereden karşılamayı düşünüyorsunuz ve hafta sonu yapacakları hiçbir iş olmayan poliklinik sekreterlerini hafta sonu hastaneye doldurmakla ne elde etmeyi umuyorsunuz?

Üniversite lojmanlarının boşaltılması kararınızın idare mahkemesinden ve istinaftan dönmesinden kaynaklı kamu zararını ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Üniversite tarihinde görülmemiş böylesine soruşturmalar ve işlemler sürekli mahkemelerden döndüğüne göre 50 yıllık üniversitenin Hukuk Müşavirliği mi işini iyi yapmıyor yoksa mahkemeden geri döneceğini bile bile sırf mobbing olsun diye mi bu tür işlemleri tesis ediyorsunuz?

Üniversitede soruşturma, sürgün etme veya görev yerini değiştirme tehditleri ile herkesi susturabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

“DONANIM VE MEKAN YETERSİZLİĞİNE RAĞMEN ÇOK SAYIDA YABANCI ÖĞRENCİ ALMANIZIN SEBEBİ NEDİR?”

Laboratuvar/teknik donanım ve mekan yetersizliğine rağmen özellikle Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesine tüm itirazlara rağmen kuralsız bir şekilde çok fazla sayıda Uluslararası Yabancı Öğrenci almanızın sebebi nedir?

2 Yıldır her ortamda kısa sürede 5 hastane açtığınızı söylüyorsunuz. Bu hastaneler ne zamandan beri faaliyette? Faaliyette değilse sürekli aynı gerçek dışı beyanları tekrarlamaya sizi zorlayan nedir?

“KAÇAK YAPILDIĞI İÇİN BELEDİYE TARAFINDAN YAPIMI DURDURULUP CEZA KESİLEN DUKKANLARIN CEZASINI NASIL ÖDEYECEKSİNİZ?”

Kamuya açık beyanlarınızın gerçek olmadığı sürekli ortaya çıkmasına rağmen neden gerçek dışı beyanlarınızdan ve usulsüzlüklerinizden vazgeçmek yerine bu nasıl açığa çıktı, kim bilgi verdi diye sinirlenip etrafınıza bağırıyor ve kaosa yol açıyorsunuz? Gerçeklerin açığa çıkmak gibi bir özelliği olduğunu bilmiyor musunuz?

Kaçak yapıldığı için Belediye tarafından yapımı durdurulup ceza kesilen Hastane karşısındaki dükkanların cezasını nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz?

“YÜKSEK MİKTARDA PARALAR AKTARILMASINA RAĞMEN BÖBREK NAKİL MERKEZİNİ HALA FAALİYETE GEÇİREMEMENİZİN SEBEBİ NEDİR?”

Sözde 2 yıl önce açılışı yapılan ve Akademik Kurulda kayıt dışı yaptırıyorum dediğiniz Böbrek Nakil Merkezine yüksek miktarlarda paralar aktarılmasına rağmen hala faaliyete geçirememenizin sebebi nedir? Son olarak Hastaneye MR alınması için gönderilen parayı da oraya aktardığınız söyleniyor. Daha ne kadar para aktaracaksınız? Madem bu kadar yüksek harcamalar yapılacaktı neden kanuni ihale yapmayıp kayıt dışı yaptırdınız? Kayıtsız iş yapmak, kayıtsız elden para dağıtmak siz yöneticilerinizde bir gelenek midir?

İnşaatları neden kayıt dışı yaptırdığınızı ve sizi buna zorlayanın ne olduğunu niçin açıklayamıyorsunuz?

“BEN PARADAN İYİ ANLARIM DERKEN KAYIT DIŞI YÖNTEMLERİ Mİ KASTEDİYORSUNUZ?”

Neden resmi ödemeleri düşük gösterip ilave olarak Vakıf üzerinden sürekli ödemeler yapıyorsunuz ve neden bu kayıtdışı işleri hep aynı kişilere veriyorsunuz? Ben paradan iyi anlarım derken bu kayıtdışı yöntemleri mi kastediyordunuz?

“SARF VE MALZEME ALIM İHALELERİNDE VAKFA BAĞIŞ YAPTIRIYORMUSUNUZ? HASTANENİN 400 MİLYON BORCU OLDUĞU DOĞRU MU?”

Hastane sarf ve malzeme alım ihalelerinde, ihaleyi alan firmalardan Vakfa bağış yaptırıyor musunuz? Bu fiyat farkı ihaleye eklenerek kamu zararı oluşmuyor mu?

Borçsuz ve kasada parayla devraldığınız hastaneyi kısa sürede nasıl böylesine borçlandırdınız? Seçim süreçlerinde ve deprem bölgesinde sorun çıkmasın diye global dışında Devletin sürekli gönderdiği ilave yüksek miktarlara rağmen 400 milyon TL üzerinde hastanenin borcu olduğu doğru mu? Doğruysa neden sürekli borcumuz yok diyorsunuz?

“KAOSA DÖNÜŞTÜRDÜĞÜNÜZ HASTANE TRAFİĞİNİ NASIL ÇÖZMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?”

Şehir trafiğini içinden geçirdiğiniz, yüksek mühendislik başarısıyla döşediğiniz sayısız dubalarla kaosa dönüştürdüğünüz üniversite ve özellikle Hastane trafiğini nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

Bu arada ilana çıktığınız akademik ve idari kadrolar neden sürekli iptal oluyor? Kişilere özel usulsüz şart koymanızın etkisi var mı?

Ayrıca 3 defa başlatıp geri çektiğiniz inceleme/soruşturmaları neden devam ettirmediniz? Usul ve yönetmeliklere aykırı işlemlerinizin yargıdan dönmesinden ve suç unsurlarınızın yargı eliyle tescillenmesinden mi çekiniyorsunuz?

Zaman daraldıkça yüreğinizin de daraldığının ve etrafınızdakilerin gemiyi terketmeye başlamalarının sizi çok gerdiğinin farkındayız.

İnsanın yöneticilik yaptığı bir kurumda görevini devrettikten sonra başı dik ve saygın bir şekilde kurumunda çalışabilmesi kadar güzel bir duygu yoktur. Dürüstlük herkese nasip olmayan önemli bir erdemdir” iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Gaziantep Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın bu iddialara cevap verecek mi? Yoksa sessiz mi kalacak? merak konusu oldu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

1
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
3
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
1
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
1
be_enmedim
Beğenmedim
Eski rektör, yeni rektör hakkında çarpıcı iddialarda bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin