Gazeteci- Yazar Mehmet Uluğtürkan, “Atatürk” filmine eleştiri

featured
Gazeteci- Yazar Mehmet Uluğtürkan, "Atatürk" filmine eleştiri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci- Yazar Mehmet Uluğtürkan, “Atatürk” filmine eleştiri

Gazeteci- Yazar Mehmet Uluğtürkan, “Atatürk” filminin 2’nci bölümü için “Rezalet!” açıklamasında bulundu.

Uluğtürkan, yaptığı açıklamada: “Rezalet! Bu kelimeyi Atatürk filminin 2’nci bölümü için kullandım. “Geldikleri gibi giderler’ bölümünü çekeceksin, Mondros Mütarekesi’ni Adana’da öğrenen, Yıldırım Orduları Komutanlığını Alman general Liman von Sanders’ten Adana’da devralan, kurtuluş planlarının tamamını Adana’da yapan, ‘İngilizlerin menfaatine uyacak emirlerinizi yerine getirmeye yaradılışım elverişli değil’ diyerek telgraflarıyla Payitaht’a Adana’dan isyan eden Mustafa Kemal’i Adana’da tek kare canlandırmayacaksın? ” ifadeleriyle tepki gösterdi.

BU BÖLÜMÜN EN AZ YARISI ADANA’DA ÇEKİLMELİYDİ

Uluğtürkan,“Geldikleri gibi giderler” sözünü söyleten Adana’daki gelişmeleri filme yansıtmayan metin yazarını kınayarak:  “Bu bölümün en az yarısı Adana’da yani İstasyon binasında, yani Şakirpaşa Konağı’nda, yani postanede telgraf başında yani eski Adana sokaklarında çekilmeliydi. İşgalde ilk kurşunun atıldığı Dörtyol’u, Güney Cephesi’nde moralleri yükselten Pozantı Kongresi’ni, 44 Kuvvacının 800 Fransız askerinin esir alındığı Karboğazı Zaferi’ni yok sayan Kurtuluş Savaşı, Atatürk, Milli Mücadele eserlerini ortaya çıkaranları affetmiyorum. Atatürk filminin 2’nci bölümünde Mustafa Kemal’in 11 gün kaldığı ve bu 11 günden aldığı cesaretle boğazda demirlemiş düşman gemilerine “Geldikleri gibi giderler” sözünü söyleten Adana’daki gelişmeleri filme yansıtmayan metin yazarını, yönetmenini kınıyorum” dedi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gazeteci- Yazar Mehmet Uluğtürkan, “Atatürk” filmine eleştiri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin