Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, “100. Yılına eriştiğimiz Cumhuriyetimiz hepimizin ortak ve kutsal değeridir”

featured
Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, "100. Yılına eriştiğimiz Cumhuriyetimiz hepimizin ortak ve kutsal değeridir"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, “100. Yılına eriştiğimiz Cumhuriyetimiz hepimizin ortak ve kutsal değeridir”

Gaziantep Kalesi’ne vahşet boyutunda katledilen Gazzeli çocukları anmak için asılan Filistin Bayrağı’na gösterilen tepkiler üzerine, emperyal güçlerin Ortadoğu’da 100 yıl önceki fitne operasyonlarına dikkat çekmek istedim…

Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “ Gaziantep Kalesi’ne vahşet boyutunda katledilen Gazzeli çocukları anmak için asılan Filistin Bayrağı’na gösterilen tepkiler üzerine, emperyal güçlerin Ortadoğu’da 100 yıl önceki fitne operasyonlarına dikkat çekmek istedim. Sykes Picot, bu anlamda 100 yıl önce coğrafyalarımızı ve toplumlarını paramparça eden, 6 asır barış içinde yaşayan etnik, mezhepsel, dini tüm farklılıkları birbirine yabancılaştıran ve düşmanlaştıran bir fitne projesiydi. Bugün hem mazlum Gazze ve Filistin halkının hem de tüm Ortadoğu toplumlarının maruz kaldığı parçalanmışlık ve bölünmüşlük bir İngiliz fitne projesi olan Sykes Picot travması, narkozu ve sancısıdır. 100 yıldır bu coğrafyalarımız ve insanları bir Sykes Picot sendromu yaşıyor. Tüm bunları izah etmek için paylaştığım tweetlerime karşı “bunlara neden cevap veriyorsunuz” sorusunu yönelten bir takipçime önceki tweetlerimde de değindiğim Sykes Picot’a vurgu yaparak “İngiliz Uykusundan, 100 yıllık narkozdan uyandırmaya çalışıyorum” şeklinde cevap verdim.

“İngiliz Uykusu” derken maksadım açık ve netti

Maksat ve ifadem bu kadar açık ve netken, Aziz Cumhuriyetimizin adı dahi geçmemişken ve İngiliz Uykusu diyerek maksadımı çok net bir şekilde izah etmişken “100 yıllık narkoz” ifademden Cumhuriyeti hedef aldığım manasını çıkarmak alçakça bir istismardır. Halen Cumhuriyet için kurtuluş savaşında şehit düşmüş büyük dedesinin kayıp naaşını ve yattığı şehitliği arayan birinin Cumhuriyet aidiyetini sorgulamak, Cumhuriyet ilintisi bu topraklarda tesadüfen doğmuş olmaktan öteye gitmeyenlerin haddine değildir.”TESLİM ETMEYECEĞİZİngiliz Uykusu diyerek açık şekilde belirttiğim 100 yıl önce bu coğrafyaya İngilizler tarafından çizilmiş Filistini ve bayrağını milletimize yabancı algılatan Sykes Picot narkozunu kastetmeme rağmen bundan bir Cumhuriyet istismarı çıkarmak iğrenç bir çarpıtma ve istismardır.

Bir hafta önce TBMM’den geçen Irak ve Suriye tezkeresinde aynı ifadeleri kullanarak Mustafa Kemal’in uğruna cephelerinde savaşıp Gazi olduğu toprakları ve insanlarını savunmak mı daha değerli, o coğrafyaları ve insanlarını bizden koparan Sykes Picot’u savunmak mı diye sordum. Filistin’i ve bayrağını yabancı saymak Mustafa Kemal’in Filistin cephesinde İngilizlere ve emperyalistlere karşı verdiği mücadelenin inkarıdır. Filistin’de bulunan atalarımızın 6 şehitliğinin inkarıdır. Çanakkale’de yatan Gazze ve Kudüslü şehitlerin inkarıdır. 100. Yılına eriştiğimiz Cumhuriyetimiz hepimizin ortak ve kutsal değeridir. Onu sığ tarih ve coğrafya bilgilerinizin kurbanı ve ideolojik saplantılarınızın tutsağı haline asla getiremeyeceksiniz. Şehit dedem gibi Kafkasya’dan Balkanlar ve Ortadoğudan binlerce isimsiz şehit kanları ve canları ile kurulmuş Cumhuriyetimizi 100 yıl önce aldığınız ve hala uyanamadığınız Sykes Picot narkozuna, köle ruhunuza ve hastalıklı ideolojik saplantılarınıza teslim ve kurban etmeyeceğiz” ifadeleriyle sözlerine açıklık getirdi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, “100. Yılına eriştiğimiz Cumhuriyetimiz hepimizin ortak ve kutsal değeridir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin