1. Haberler
  2. Spor
  3. Gaziantepspor markası kime ait?

Gaziantepspor markası kime ait?

featured
Gaziantepspor markası kime ait?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantepspor markası kime ait?

Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz ve Gaziantepspor Kulüp başkanı Mutlu Özpineci arasındaki marka tescil açıklamaları peş peşe gelirken gazetemiz konuya ilişkin bir araştırma yaptı.

Kulüp başkanları açıklamalar yapadursun konun özeti haberimizde…

41 . nace kodu olan spor hizmetlerini de kapsayan logo ve isim hakkı yasal olarak Türk Patent Enstitüsünde Mutlu Özpineci’de gözüküyor.

Geçtiğimiz yıllarda Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Cevdet Akınal bu başvuruya itiraz etmiş ancak Türk Patent Enstitüsü Gaziantepspor başkanı Mutlu Özpineci’yi haklı bularak itiraza red vermiş.

Öte yandan Gaziantep FK Kulüp başkanı Memik Yılmaz ise Gaziantep Spor Kulübü üzerindeki  Adana’da bir firmaya ait (icra) temlik hakkını alarak 24. nace kodu ile patentlenen logoyu satışa çıkardı.

Gaziantepspor Kulübü adına tescilli arma, Adana 2.Genel İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

Bilirkişi tarafından incelenen dosyada Gaziantepspor Kulübü adına kayıtlı sadece bir adet armanın ( 16 ve 41.sınıf nace kodlu) bulunduğunu belirterek bu arma için 4 milyon kıymet takdiri yaptı.

Daha önce Gaziantepspor Kulübü adına tescilli olan Gaziantep Store, Gaziantepspor ismi ve bir adet armanın ( 5/24/25/27/35.sınıf nace kodlu) ise süresi içerisinde yeniletilmemesi sebebiyle geçerliliğini yitirdiğini, Gaziantepspor Kulübü adına hali hazırda tescilli olmadığına, dolayısıyla kıymet takdiri yapılamayacağına ve satışının söz konusu olamayacağına karar verdi.

GAZİANTEPSPOR ARMASINA 4 MİLYON KIYMET BİÇİLDİ

Türk Patent ve Marka Kurumu Hukuk Müşavirliği tarafından gerçekleştirilen bilirkişi raporunda Gaziantep Store, Gaziantepspor ismi ile Gaziantepspor logosunun ( 16 ve 41.sınıf kodlu) süresinde yeniletilmemesi sebebiyle sahibinin hali hazırda Gaziantepspor Kulübü olmadığına, geçerliliğini yitirdiğine ve satışının söz konusu olamayacağına karar verdi. Gaziantepspor Kulübü adına tescilli bulunan 1 adet armaya ( 16 ve 41.sınıf nace kodlu) 4 milyon TL kıymet takdiri yapılırken, Adana 2.Genel İcra Dairesi tarafından 4 milyon muhammen bedelle armanın satışına çıkıldı. Armayı almak isteyen istekliler 06 Haziran 2024 ile 13 Haziran 2024 tarihlerine arasında elektronik ortamda teklif verebilecek.

BAŞKANLARIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI;

Memik Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “Son günlerde şahsımla ilgili kamuoyunu meşgul eden konulara ilişkin açıklama yapma gereksiniminde bulunmaktayım.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; Ben de her Gaziantepli gibi, şehrimizin ortak değeri olan “GAZİANTEPSPOR”a büyük bir tutkuyla bağlı olan bir taraftardım. Fakat geçmiş yıllarda tüm Gazianteplilerin malumu olduğu üzere Gaziantepspor’un finansal durumundan ve gerek Türk futbol yargı mercilerinde gerekse FIFA’da çok sayıda borçlu sıfatıyla yer aldığı dava dosyasının bulunmasından dolayı, bu süreçlerin sonunda kulüp logosu ve “Gaziantepspor” markası hacizli hale gelmiştir.

“GAZİANTEPSPOR’UN İSİM HAKKI İÇİN KİMLER MÜRACAAT ETTİ”

“Gaziantepspor Kulübünün isim hakkı ve markası, Gaziantepspor Kulübü Başkanı Mutlu Özpineci olarak bende bulunmaktadır. Bununla ilgili Gaziantep FK tarafından belirli dönemlerde yapılan başvurular bulunmasına rağmen kendilerine resmi olarak RED cevabı verilmiştir. Gaziantep Futbol Kulübünün, Cevdet Akınal’ın, Gaziantep Atçılık Kulübünün, Gaziantep Tenis Kulübünün ve Gaziantep Şarap Kulübünün Gaziantepspor isim ve marka hakkı için talebi olmasına rağmen itirazlarımız neticesinde isim ve marka hakkının Mutlu Özpineci olarak şahsıma verilmesi uygun görülmüştür.”

Gaziantepspor markası kime ait?
Gaziantepspor markası kime ait?
Gaziantepspor markası kime ait?
Mutlu Özpineci, “Gaziantepspor bir markadır, bu markada Gaziantepspor Kulübüne aittir”

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
1
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantepspor markası kime ait?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!