Gaziantep’te mülteci ve göçmen sorunu

featured
Gaziantep'te mülteci ve göçmen sorunu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te mülteci ve göçmen sorunu

Suriyeli nüfusun yoğun bir şekilde hissedilmeye başlandığı Gaziantep merkezinde, Suriyeli esnafın satış yaptığı anlar sosyal medyada gündem oldu.

Göç İdaresi Başkanlığı’nın yayınladığı 2024 Şubat ayı raporuna göre kayıtlı:15-24 yaş aralığında 586 bin 741 kişi bulunuyor.  Gaziantep’te ise 428 bin 278 kişi yaşıyor.

Kayıt dışı yaşam sürdüren mülteciler hariç verilen rakamlar göçmen nüfusunun artışını gösteriyor.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan göçmen sorunu, Gaziantep’te her alanda kendisini hissettirmeye devam ederken, Gaziantep’te belirli bölgelerde Suriyeli mahallelerinin oluşması ve Suriyeli esnafların Gaziantep’in merkezinde çekilen görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Gaziantep’te, Suriyelilerin nüfus ve işyeri bakımından kendi mahallelerini kurmaya başlamaları sosyal medyada sık sık gündem olmaya devam ederken, bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar yaptıkları yorumlarla bu işin çözümü konusunda yetkililere seslenmeye başladı. Son olarak Gaziantep’in en merkezi yerinde satış yapmaya çalışan Suriyelilerin görüntüleri Gaziantep’in geldiği noktayı gözler önüne serdi.
Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesi olan göçmen sorunu Kilis, Gaziantep, Hatay gibi illerde etkisini her alanda göstermeye devam ederken Suriyelilerin Gaziantep’in belirli bölgelerinde kendi mahallelerini oluşturmaya başlamaları vatandaşlarda rahatsızlık yaratmaya başladı. Son olarak Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu seçimlerden önce CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamada, Şahinbey ilçe nüfusunun 960 bin civarında olduğunu, ayrıca İlçede 330 bin civarında Suriyeli göçmenin yaşadığını söylemişti.

Suriyelilerin En Yoğun Olduğu Şehirler

Sayı olarak en çok Suriyeli barındıran şehir 530 bin 532 kişi ile İstanbul. İstanbul’u 428 bin 278 kişi ile Gaziantep, 283 bin 543 kişi ile Şanlıurfa takip ediyor. Oran olarak Suriyelilerin en yoğun olduğu şehir ise %31,4 ile Kilis. Kilis’te 155 bin 179 Türk Vatandaşı ile kayıt altına alınmış 70 bin 888 Suriyeli bulunuyor. Suriyeli yoğunluğunda Kilis’i %16,5 oran ile Gaziantep takip ediyor.

Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 29 Şubat 2024 tarihi itibarıyla bir önceki aya göre 29 bin 307 kişi azalarak toplam 3 milyon 151 bin 915 kişi oldu. Böylece kayıtlı Suriyeli sayısı 2017 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Suriyeli Genç Nüfus Oranı (15-24 yaş)

Genç nüfus olarak tanımlanan 15-24 yaş aralığında 586 bin 741 kişi bulunuyor. Suriyeli genç nüfusun toplam Suriyeli sayısındaki oranı %18,6.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
4
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te mülteci ve göçmen sorunu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin