8 Nisan’da yılın ilk güneş tutulması yaşanacak

featured
8 Nisan'da yılın ilk güneş tutulması yaşanacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

8 Nisan’da yılın ilk güneş tutulması yaşanacak

8 Nisan’da meydana gelecek  Güneş Tutulmasını  15 eyalette 31 milyondan fazla insanın  güneşin büyüleyici görüntüsünü izleyebilecek.

NASA’ya göre, Kuzey Amerika’da insanların tutulmayı bütün olarak görebilecekleri ilk yer, Meksika’nın Pasifik kıyısı (PDT) 11.07 civarında olacak. ABD, Meksika ve Kanada tutulmanın tam yolunda olacak.

Tutulma Teksas’tan Amerika Birleşik Devletleri’ne girecek ve Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire ve Maine’den geçecek. Yol Güney Ontario, Quebec, New Brunswick, Prens Edward Adası ve Cape Breto’daki Kanada’ya doğru ilerlemeden önce Tennessee ve Michigan’ın küçük kısımları da tam tutulmayı deneyimleyecek. Son görülmesi Newfoundland’da olacak.

Güneş tutulması, sadece ABD’de 13 eyalette yüzlerce şehir ve küçük kasabadan gözlemlenebilecek. Güneş tutulmasına tanıklık etmek isteyen birçok insan tutulmanın görülebileceği bölgelere akın ediyor. ABD’de güneş tutulmasının gözlemleneceği bölgelerde konaklama rezervasyonlarının yüzde 90’ı aştı.

Güneş Tutulması nedir?

Dünya ile Güneş’in arasına Ay girdiğinde Güneş tutulması dediğimiz gök olayı olur. Bu durumda Ay’ın gölgesi Dünya’nın üzerine düşer. Güneş tutulması boyunca Ay’ın gölgesinin düştüğü bölgelerde Güneş görülmez. Biz bu olaya Güneş Tutulması denir.

ASTROLOGLAR NE DİYOR?

8 Nisan’sa meydana gelecek Güneş Tutulması için ünlü astrologların yorumları da dikkat çekici. Tutulma etkilerinin sert geçeceğini belirten astrologlar, Nisan ayının hem Türkiye hem de dünya  hareketli geçeceğini söylüyor.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

Güneş tutulması ne zaman olacak? Güneş tutulması saat kaçta olacak? Güneş tutulması nasıl izlenir?

1
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
2
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
8 Nisan’da yılın ilk güneş tutulması yaşanacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin