GİBTÜ’de, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına sessiz protesto

featured
GİBTÜ'de, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına sessiz protesto
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GİBTÜ’de, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına sessiz protesto

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (GİBTÜ), İsrail’in Gazze’ye saldırılarına yönelik sessiz protesto yapıldı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkesinde toplanan akademisyenler ve öğrenciler ‘Gazze için sessiz olun’ pankartı açarak sessiz protesto gösterisi yaptı.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze‘ye yönelik saldırılarının insanlık dışı olduğunu söyleyerek, “İsrail’in Gazze’ye uyguladığı insanlık dışı zulüm, arşı titretiyor. Bu küçük toprak parçasında, dünyanın en gelişmiş silahlarıyla donatılmış bir güç karşısında, taşları, sapanları ve çıplak elleriyle direniş gösteren Gazze halkının cesareti, tüm dünyaya ilham kaynağı olmalıdır. Bebekleri, kadınları, gençleri ve yaşlıları acımasızca hedef alan bu zalim anlayış, insanlığın vicdanını derinden yaralıyor. Bizler, dünyanın her köşesinden her renkten, ırktan, dinden ve mezhepten insanlar olarak, Gaziantep’ten İsrail’in soykırımına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Gazze’deki çocuk, kadın, yaşlı, herkes güvende olmadıkça İsrail güvende olmayacaktır, dünyanın hiçbir yeri güvende olmayacaktır” dedi.
Rektör Demir, “Gazze yara aldıkça Batı dünyasının insan hakları, hukuk ve demokrasi söylemleri de o düzeyde yara almakta ve anlamsızlaşmaktadır. Unutmayalım ki iki yüzlü yaklaşım ve tıkanmışlık, yeni bir yaklaşım ve dönüşüme yol açacaktır. GİBTÜ olarak, idari ve akademik kadromuz ve öğrencilerimizle birlikte, yüzyılın bu büyük vahşetine imza atan Siyonist İsrail devletini şiddetle kınıyoruz. İnsanlık onuruna aykırı bu eylemler, sadece insanları değil, eğitim kurumlarını da hedef almakta. Gazze İslam Üniversitesi’nin son saldırılarda yıkılması ve Rektör Prof. Dr. Sufyan Tayeh’in trajik ölümü, bu barbarlığın somut bir örneğidir. Bilimsel ahlak ve akademik onur adına bu zulmü en güçlü şekilde lanetliyoruz. İnanıyoruz ki, insanlık onuru ve vicdanı, bu karanlık ve zulme galip gelecektir. Zalimler ve zulme göz yumanlar, tarihin ve vicdanların mahkemesinde hesap vereceklerdir. Temennimiz, İsrail yöneticilerinin ve destekçilerinin insanlığa karşı işledikleri suçlar için adil bir mahkemede yargılanmalarıdır. AB ve ABD’ye çağrımızdır: Eğer hâlâ insanlığa söyleyecek bir sözleri varsa ve adil bir dünya özlemleri gerçekse, İsrail’in vahşetine verdikleri desteği derhal geri çeksinler. AB ve ABD’deki sanat ve akademik çevrelerin bu soykırıma sessiz kalmalarını “ölüm suskunluğu” olarak görüyoruz ve bu suskunluğu kırmaları için çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GİBTÜ’de, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına sessiz protesto

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin