İklim krizi çikolatayı vurdu, fiyatlar arttı

featured
İklim krizi çikolatayı vurdu, fiyatlar arttı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İklim krizi çikolatayı vurdu, fiyatlar arttı

Kakao fiyatlarında son bir yılda yüzde 70 artış oldu. Artan kakao fiyatı ile birlikte çikolata fiyatları da uçtu.

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi artan çikolata fiyatlarının perde arkasında kakao üretiminin düşmesi ve iklim krizi yatıyor.

Son yıllarda iklim krizinin artması kakao üretimini etkiliyor. Özellikle güney yarım kürede havanın daha sıcak ve kuru hale gelmesine yol açan El Nino’nun Batı Afrika’daki olumsuz etkisiyle, çikolatanın ham maddesi olan kakaonun fiyatı son yılda üç katından fazla artış gösterdi

Herkesin severek tükettiği çikolataya artık ulaşmak çok da kolay olmayabilir çünkü çikolatanın ham maddesi kakao bitkileri, iklim değişikliği nedeniyle büyük tehdit altında.

İklim krizinin etkisi, çikolata sektörünü olumsuz yönde etkiliyor. Kakaonun ana vatanı olan Batı Afrika’da yaşanan olumsuz hava koşulları çikolata severleri de olumsuz etkileyecek.

Fildişi Sahilleri ve Gana’daki büyük kakao fabrikaları, tohum maliyetlerini karşılayamadığı için üretimi kısma veya durdurma kararı aldı.

Dünyadaki kakao üretiminin yüzde 60’ını karşılayan iki ülkeden gelen haberlerin ardından, tüm dünyada çikolata fiyatlarının arttıgı gözlemlendi.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

Çikolata fiyatı ne kadar? Kakao üretimi nerede yapılıyor?  Çikolata krizi kapıda! En iyi çikolata markası hangisi? Diyet Çikolata?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
2
be_enmedim
Beğenmedim
İklim krizi çikolatayı vurdu, fiyatlar arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin