İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Erdan’dan Guterres’e bir kez daha istifa çağrısı

featured
İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Erdan’dan Guterres'e bir kez daha istifa çağrısı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Erdan’dan Guterres’e bir kez daha istifa çağrısı

İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i bir kez daha istifa çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dün BM Güvenlik Konseyi’ndeki açıklamalarına İsrail’in tepki göstermesini ardından “yanlış anlaşıldığını” belirtmesi sonrası İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, Guterres’e bir kez daha istifa çağrısında bulundu. Erdan, “Genel Sekreterin dün söylediklerinden dolayı sözlerinden geri dönmemesi, özür bile dileyememesi BM’nin ayıbıdır. İstifa etmesi gerekir” dedi.

Guterres’in gerçekliği çarpıttığını iddia eden Erdan, Guterres’i 7 Ekim’de başlayan saldırılardan İsrail’i sorumlu tutmakla suçlayarak, herkesim Guterres’in sözlerinin İsrail’in suçlu olduğunu gösterdiğini çok iyi anladığını öne sürdü.
Guterres, söz konusu konuşması hakkında bugün yaptığı açıklamada, “Dün Güvenlik Konseyi’ndeki bazı açıklamalarımın sanki Hamas’ın terör eylemlerini meşrulaştırıyormuş gibi yanlış yorumlanması karşısında şok oldum” demişti.

İsrail BM yetkililerine vize vermeyecek

Erdan yaptığı açıklamada, Guterres’in ifadeleri nedeniyle İsrail’in BM yetkililerine vize vermeyeceğini belirtmiş, “BM Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths’in vizesini reddettik. Onlara bir ders vermenin zamanı geldi” ifadelerini kullanmıştı. Erdan, dün de Guterres’i istifaya çağırmıştı.

Guterres ne demişti?

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dün yaptığı konuşmada, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarının durup dururken başlamadığının kabul edilmesinin önemli olduğunu belirterek, “Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz kalıyor. Topraklarının sürekli olarak yerleşim yerleri tarafından yutulduğunu, ekonomilerinin tıkandığını, insanlarının yerinden edildiğini ve evlerinin yıkıldığını gördüler. İçinde bulundukları zor duruma siyasi bir çözüm bulma umutları yok oluyor” ifadelerini kullanmıştı.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Erdan’dan Guterres’e bir kez daha istifa çağrısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin