Rusya ve Çin, Gazze’de “insani ateşkes” çağrısında bulunan karar tasarısını veto etti

featured
Rusya ve Çin, Gazze’de “insani ateşkes” çağrısında bulunan karar tasarısını veto etti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya ve Çin, Gazze’de “insani ateşkes” çağrısında bulunan karar tasarısını veto etti

Rusya ve Çin, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde Gazze Şeridi’nde “insani ateşkes” ve insani yardımların güvenli geçişi çağrısında bulunan karar tasarısını veto etti.

ABD’nin New York kentinde BM Güvenlik Konseyi, İsrail ve Filistin gündemiyle toplandı. Rusya ve Çin, ABD tarafından hazırlanan Gazze Şeridi’nde “insani ateşkes” ve insani yardımların güvenli geçişi çağrısında bulunan karar tasarısını veto etti.
Arnavutluk, Fransa, Ekvador, Gabon, Gana, Japonya, Malta, İsviçre, İngiltere ve ABD karar tasarısı lehte, Rusya, Çin ve Birleşil Arap Emirlikleri (BAE) aleyhte oy kullandı. Brezilya ve Mozambik ise çekimser kaldı.

Rusya, ABD’nin karar tasarısını tepki gösterdi

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia yaptığı açıklamada, ABD’nin karar tasarısında ateşkes çağrısı yapmadığını ve Gazze Şeridi’nde sivillere yönelik saldırıları kınamadığı için sert bir şekilde eleştirdi. Nebenzya, “Bu son derece siyasallaştırılmış belgenin açıkça tek bir amacı var. Sivilleri kurtarmak değil, ABD’nin bölgedeki siyasi durumuna destek olmak” dedi.

ABD, daha önce “insani ateşkes” çağrısında bulunan karar tasarısını veto etmişti

BM Güvenlik Konseyi’ne Brezilya tarafından 18 Ekim’de sunulan karar tasarısı, ABD tarafından veto edilmişti. Karar tasarısında, Gazze Şeridi’nde “insani ateşkes”, İsrail’e Gazze’deki sivillerin ve BM personelinin güneye taşınması yönündeki emrini iptal etmesi tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması çağrısında bulunulmuş, Hamas’ın saldırıları ve sivillere yönelik her türlü şiddet ve düşmanlık ile her türlü terör eylemi kınanmıştı.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya ve Çin, Gazze’de “insani ateşkes” çağrısında bulunan karar tasarısını veto etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin