Mehmet Aslan’ın sözleri Gaziantep Kent Konseyi Genel Kuruluna damga vurdu

featured
Mehmet Arsla'ın sözleri Gaziantep Kent Konseyi Genel Kuruluna damga vurdu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Aslan’ın sözleri Gaziantep Kent Konseyi Genel Kuruluna damga vurdu

ASLAN; BU ŞEHRİN SIKINTILARI VAR BUNLAR KONUŞULMALI

Gaziantep Kent Konseyi Seçimli Genel Kurul Toplantısında söz alan GTO Eski Başkanı Mehmet Aslan; kent konseylerinin bütçe anlamında belediyeye bağlı kuruluşlar olmaktan çıkarılması gerektiğini, göç konusunda Gaziantep’in kısa süre içerisinde gerekli tedbirleri almasının önemine vurgu yaptı.

Aslan; beş yıl kent konseyi başkanlığı ve 22 yıl aralıksız Gaziantep Ticaret Odası Başkanlığı yapmasına rağmen kendisinin onursal başkan olarak seçilmemesine de sitem etti.

Gaziantep Kent Konseyi Seçimli Genel Kurul Toplantısında söz alan GTO Eski Başkanı Mehmet Aslan; beş yıl Kent Konseyi Başkanlığı ve 22 yıl aralıksız Ticaret Odası Başkanlığı yaptığını, ancak Taptuk Emre’nin dergahından Yunus Emre gibi bir türlü mezun olamadığını, kendisinin onursal başkan yapılmadığını söyleyerek, canları sağ olsun dedi.

Aslan; “ Başkan Sayın Samet Bayrak’ın onursal başkanlığını kutluyorum. Ben kitabın ortasından konuşurum genelde, affınıza sığınarak yine öyle yapmak istiyorum. Bu şehre hizmet eden herkese bizim minnet borcumuz var. Gaziantep, Kurtuluş Savaşında kendisini göstermiş ve ilklere imza atmış bir şehir. Gaziantepli olmaktan hepimiz büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.

KENT KONSEYLERİ BÜTÇE OLARAK BAĞIMSIZ OLMALI

Kent konseyleri sadece Gaziantep için değil tüm şehirler için demokratikleşme konusunda son derece önemli bir kuruluştur. Ancak, Türkiye’de kent konseyleri istenilen seviyede mi? Ne kadar katkıda bulunuyor şehirlere veya ülkenin geneline bunu biraz tartışmak lazım. Kent konseylerinin yapı itibariyle daha katılımcı, daha etkin, daha işlevsel olması gerekiyor. Bütçe anlamında belediyeye bağlı bir kuruluş olmaktan çıkarak, gelir ve giderleri açısından bağımsız bir bütçe yapısının olması gerekiyor. Bunun yanlış anlaşılmasını istemem, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımızın kent konseyine verdiği önem ve katkıları hiçbir zaman küçümseyemeyiz. Ancak bu sadece Fatma hanımla olacak bir olay değil, tüm şehirlerde kent konseylerinin kendi bütçesini oluşturarak seçimle gelen bir kuruluş haline getirilmesi gerekiyor. Gaziantep, KOBİ ve Esnaf ağırlıklı bir şehir olmakla birlikte çok büyük tarihi geçmişi olan bir şehir. İpek yolu üzerinde ve aynı zamanda hali hazırda Cumhurbaşkanımızın Irak ile imzaladığı Kalkınma Yolunun en temel lokomotifi olacak bir şehir.

GÖÇMEN SORUNUNU GÜNDEME GETİRMEK ARTIK SUÇ OLMAMALI

Şu anda Gaziantep’te son resmi rakamlara göre 500 bin üzerinde göçmen bulunduğu söylenmektedir. Göçmenler konusunda gelecek 3, 5 veya 10 yıllık süreç içerisinde gerekli tedbirler alınmaz ise çok iyi şeyler olmayacağını düşünüyorum. Kimse yanlış anlamasın, ben göçmen düşmanı değilim. Ancak, bunu söylemek de suç olmamalı artık. Ben bu şehirdeki göçmen sorununun bu şehre getirdiği yükten bu yükle ilgili de başta hükümetimiz olmak üzere yerel yönetimlerimizin de bir master plan şeklinde hareket ederek bu yükün halk üzerinde azaltılması gerektiğine inanıyorum. Türkiye’nin hali hazırda bir Göç Bakanlığı bile yok.

BU ŞEHRİN SIKINTILARI VAR, BUNLAR KONUŞULMALI

Ben bu şehrin çocuğuyum, ömrümü de bu şehre verdim. Bu şehrin sıkıntıları var. Bu sıkıntılar burada konuşulmalı, burada bütün belediye başkanlarımız bulunuyor, burada konuşulanlar onlara ışık olmalı, aynı zamanda destek olmalı, eksik varsa yön gösterici olmalı. Kent konseyleri bunun için var. Buraya işçi de katılacak, sendikalarda katılacak, esnafta katılacak, işveren de katılacak. Bu halkın her bir özeti burada olacak, temsil edilecek ve bu şehrin sorunları konuşulacak.

MİLLETVEKİLLERİNİ PARTİ BAŞKANLARI SEÇİYOR

Siyasi Partiler ve Seçim Kanununda Türkiye istenilen seviyeye halen gelememiştir. İstisnasız muhalefet, iktidar milletvekilleri çok büyük oranda parti başkanları tarafından seçilmekte ve hareket alanı da kısıtlanmaktadır. Bu bir gerçektir. Bu gerçeği isterseniz saklayın, isterseniz kabul etmeyin, Türkiye kendi vekillerini kendisi bire bir tercih ederek seçmediği sürece Atatürk’ün, muasır medeniyetler seviyesine sıçrama konusunda yol alması mümkün değildir. Kent Konseyi kendi başkanını seçimle kendisi seçmeli. Demokratikleşmelidir. Kent konseyi bağımsız olmalıdır” dedi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
1
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
3
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mehmet Aslan’ın sözleri Gaziantep Kent Konseyi Genel Kuruluna damga vurdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin