Osmaniye’de toplu taşıma ödemelerinde temassız dönemi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mastercard dünyanın en büyük metropollerine sağladığı temassız toplu taşıma ödeme çözümlerini şimdi de Osmaniye’nin hizmetine sundu. Yolcular temassız özelliği olan banka kartı, kredi kartı ve cep telefonlarını toplu taşımada ödeme için kullanabilecek.

Mastercard’ın yaptığı araştırmaya göre Ödeme sistemleri teknolojilerinin öncü şirketi Mastercard tarafından dünyanın en büyük metropollerinde kullanılan ‘temassız toplu taşıma ödeme’ altyapısı, Kentkart işbirliği ile Osmaniyeliler’in de hizmetine sunuldu. Bu sayede sadece Osmaniye’de yaşayanların yanı sıra kenti ziyaretçileri de toplu taşımayı kullanırken bozuk para ve bilete gerek duymadan temassız ödeme özelliğine sahip banka veya kredi kartlarıyla kolaylıkla seyahat edebilecekler. Bunun yanı sıra Mastercard’ın ‘temassız toplu taşıma ödeme’ alt yapısıyla yolcular cep telefonlarını da bilet okuyucusuna yaklaştırarak ödemelerini güvenli bir şekilde yapabilecekler.

“Hedefimiz, kapsayıcı ve akıllı şehirler”

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, “Mastercard olarak vatandaşlarımızın dünyadaki büyük şehirlerle eşzamanlı olarak yenilikçi ödeme ürünlerini deneyimlemesi için çalışıyoruz. Kapsayıcı şehirleşme anlayışıyla akıllı şehirlerin kurgulanmasına destek oluyoruz. Osmaniye de son dönemde aldığı yatırımlarla öne çıkan ve sağlıklı şehirleşme adına büyük potansiyel vaat eden illerimizden biri. Bu uygulamanın hem kentin sakinlerine hem de ziyaretçilerine kolaylık ve hız kazandıracağını umuyorum. Hedefimiz, temassız uygulamasını dünyanın farklı akıllı şehirlerinde olduğu gibi diğer ulaşım araçlarında, otopark girişlerinde ve otoban geçişlerinde yaygınlaştırmak” şeklinde konuştu.

Londra, St. Petersburg, Kiev, Bükreş gibi dünyanın önde gelen metropollerinde kullanılan, basit, hızlı ve güvenli ödeme sağlayan Temassız Mastercard Toplu Taşıma uygulaması; Türkiye’de de Osmaniye ile birlikte Adana, Alanya, Ankara, Antalya, Bandırma, Burdur, Çanakkale, Düzce, Edirne, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun ve Sivas olmak üzere toplam 20 ilde aktif olarak kullanılıyor. Bu illerde yaşayanlar kadar, ziyarete giden yerli ve yabancı ziyaretçiler de temassız özelliği taşıyan banka kartı, kredi kartı ve cep telefonlarını Mastercard’ın güvenli altyapısıyla toplu taşıma ödeme işlemleri için kullanabiliyor.

Toplu ulaşım araçlarının ödemelerinin yanı sıra otopark, farklı alanlarında da kullanımı yaygınlaşan bu akıllı sistem, devletlerin de tek bir altyapıya yatırım yaparak daha verimli çalışmasına, tasarruf etmesine ve kayıt dışı ekonominin küçültülmesi ile vergi kaybının engellenmesi gibi pek çok alanda daha avantajlar sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Osmaniye’de toplu taşıma ödemelerinde temassız dönemi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin