SAKICI’DAN FAİR-PLAY ÜLTİMATOMU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAKICI’DAN FAİR-PLAY ÜLTİMATOMUSakıcı İnşaat Şenyurtspor’un onursal başkanı Ekrem Sakıcı Yesemek Restorantta verdiği iftar yemeğinde sporcularla bir araya geldi.

Sakıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem SAKICI’nın verdiği iftar yemeğine Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürü Yahya Şahan,Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Abdulkadir Gözegir ve yönetimi,Futbol İl Temsilcisi Mehmet Doğan, 7.Bölge Sorumlusu Yusuf Emre, Hakem temsilcileri, TÜFAD Genel Sekreteri Necmi Karaoğlan ile çok sayıda davetli katıldı.

Sakıcı İnşaat Şenyurtspor Onursal Başkanı Ekrem Sakıcı yaptığı konuşmada Fair-Play ruhunun altını çizerek bir önceki sezonda olduğu gibi bu sezonda ilk hedeflerinin Fair-Play ruhu içerisinde maçlarını oynamak olacağını söyledi. Sakıcı; “ biz bu işe başlarken hedefimiz amatör sporda centilmenliği, Fair-Play ruhunu gençlerde oluşturmaktı. Geçtiğimiz sezondan itibaren Sakıcı İnşaat Şenyurtspor olarak bizim öncelikli hedefimiz centilmenlik olmuştur. Bu sezonda öncelik Fair-Play’dir. Fair-Play ruhunun gençlere aşılanması konusunda ben geçen sene yeteri kadar başkanlık yapamadığımız kanaatindeyim. Bunun gerekçesi olarak gerek bizim sporcularımızın, gerek rakip sporcuların hala bu hukuku kavrayamadıklarını düşünüyorum. Bu nedenle bu sene işi şansa bırakmayacağız ve kuralları baştan belirleyeceğiz. Bizim için galibiyet ve başarı 2.planda olacak. Öncelik centilmence spor yapmak olacaktır. Ben sporcular için kuralları hatırlatan bir broşür hazırladım. Futbolcular maçlara gelirken bile yanlarından bu broşürü hiç ayırmayacaklar ve broşürü okumadan maçlara çıkmayacaklar.

SAKICI’DAN FAİR-PLAY ÜLTİMATOMUSAKICI İNŞAAT ŞENYURTSPOR ETİK KURALLARI

1.Mustafa Kemal Atatürk’ün“Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” ilkesine uymak zorundadır.

2.Fair-play ve çentilmenliği her zaman ilk önceliği bilmelidir.

3.Rakibe saygılıdır, rakibi sakatlayacak kasti hareket yapmaz.

4.Hakemin kararlarına saygılıdır. Hakemlere aşırı şekilde itiraz etmez ve fiili harekette bulunmaz.

5.Takım arkadaşlarına ve teknik kadroya saygısızlık yapmaz.

Not: Yukarıda yazılan kurallara harfiyen uymak zorundadır. Bu kurallara uymayan sporcular kesinlikle takımımızın bünyesinde barındırılmayacaktır.

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Abdulkadir GÖZEGİR 2012-2013 sezonunu Amatör Kulüpler Federasyonu olarak Fair-Play yılı ilan ettiklerini söyledi. Gözegir; “ bu sezon bizim için Fair-Play yılı olacak. Şu an Gaziantep’te bulunan 2-3 sahada tadilat devam ediyor. Muhtemelen Eylül’ün son haftası gibi amatör spor kulüplerinin maçları başlayacak. Bunun haricinde Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 2 tane ilçe stadının yapımı devam ederken, Perilikaya Spor Kompleksinin tabelası dikildi. Karataş’ın doğusunda 80 dönüm arazi üzerine yapılacak olan spor köyü içerisinde yapılacak  stad projesi Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürümüze intikal etmiş durumda. İnşallah bu sahaların hepsi 2013 yılında hizmete girecek. Gaziantep Amatör Spor Kulüplerince hazırlanan ve 2011-2012 sezonu kupa dağıtımı ve malzeme dağıtımı töreni sayın bakanımız Fatma Şahin’in katılımıyla geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Türkiye’de marka haline gelen Gaziantep’in amatör spor kulüpleri bazında da marka haline gelmesi lazım. Marka olmak sadece oyun profiliyle ortaya çıkmıyor, el birliğiyle yaptığımız organizasyonlarla ancak bu hedefe ulaşabiliriz. Biz ne zaman yarışmaları bir araç olarak , amaca ulaşmak için bir hedef olarak görürsek o zaman hedefimize ulaşabiliriz. Tüm sporcularımız beyaz çizgiler içerisinde birbirlerine, hakeme ve ağabeylerine saygılı, sporcuya yakışır bir şekilde davransınlar. Fair-Play’i hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. 10 sn.’lik yanlış bir hareketiniz hayatınızın her sahasını değiştirebilir. Sizlerle, spora destek veren bu güzel yönetici ve idarecilerle olmak çoz güzel. Bizler spora ve sizlere, gençliğe hizmet etmeyi çok seviyoruz ve bunun için her zaman hazırız.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Yahya Şahan; Sakıcı İnşaat Şenyurtspor onursal Başkanı Ekrem Sakıcı’ya spora verdiği destekten dolayı teşekkür ederek sporun ahlaki değerler içerisinde yapılmasının kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Spor  Fair play çerçevesinde yapılması gereken, centilmenlik gerektiren dostça oynanan bir yarışmadır Erdemli olmak sonuçta kazanma uğruna yapılan bir şey ama bunun bir etik kurallarının olması gerekir. Nasıl yaşadığımız toplumun kuralları varsa sporda da bunun özümsenerek yaşanması gerekir. Özellikle genç sporcu kardeşlerimizde galibiyetin sevinciyle mağlubiyeti kabullenme, yeneni alkışlama gibi erdemlerinde olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SAKICI’DAN FAİR-PLAY ÜLTİMATOMU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin