SIRADANLAŞAN HAYATLARIMIZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıradanlaşan hayatlarımız ile ilgili derlemelerden..Herşeyimiz ama herşeyimiz sıradanlaşmış..Kendi kabuğu içinde yaşamaktan asosyal, öfkeli, soğuk, mesafeli, güvensiz, hoşgörüsüz bireylerden oluşan toplum ister istemez sevgisiz bir toplum oluyor.. Ve gittikçe yüzeyselleşiyor, sığlaşıyor ilişkiler… İnsan kendi kendisine yabancılaşıyor…Ve bu durum gittikçe sıradanlaşıyor..
Estetik kaygılar, nezaket, samimiyet, dostluk gün geçtikçe azalıyor… Mizah duygumuzu b ile yitiriyor, gülümsemesini unutuyoruz…
Belki de bu yüzden insan, insana olan ihtiyacını sanal dünyadan karşılıyor artık. Gerçeklerle kendisi arasındaki yabancılaşmadan böyle kurtarıyor kendini.
Sanal alemin bize sunduğu sonsuz olanaklar elimizin altındayken insani ilişkilere gerek olmadığını düşünüyoruz.
Ekranda gördüğümüz resmin bile gerçek olup olmadığını bilmek istemeden paylaşıyoruz en mahrem duygularımızı. İnsanın duyularıyla dokunmadığı bir kişiye duygusal olarak bağlanmasını çözmeye çalışırken, Sezen Aksu’ya hak veriyorum: “Leyla’yla Mecnun gibi / Çoktan masal olmuş aşk.”*
Yalnızlığını bilgisayarıyla paylaşan günümüz insanı, ruhunu çoktan internete satmış bile. Artık dönüş yok, kurtuluş da… Ve artık sevgi klavyelerin tuşları arasında sıkışıp kalmış eski bir sözcük sadece…Ve durum sıradanlaşıyor..
” Ne olacak bu memleketin hali ? ..
İşte bu soru kelimelere sığdıramayacağım bir korkuyu tüm hücrelerimde hissetmeme neden olurdu çocukken.. Kesinlikle anlayamadığım büyük bir tehlike anlamına gelirdi.. Büyüklerimin gözlerinde aynı zamanda endişeyi de gördüğümde korkum ikiye katlanırdı. Ama garip bir şekilde hararetli konuşmalardan sonra herşey eski haline döner endişe dağılırdı…Artık bu soru sıradanlaştı..Kimse umursamıyor bile..
O kadar sıklıkla tekrarlanırdı ki bu soru zamanla bu sorunun yarattığı endişe ve korku sıradanlaşmaya başladı. Ne gariptir ki çocukluk günleri geride kalıp,gençlik yerini başka zamanlara bırakmış olsa da yine aynı soruyu soruyor olmamızın garip sıradanlığını yaşıyorum.Her şey sıradanlaşıyor, biz sıradanlaşıyoruz, yaşam sıradanlaşıyor… Sıradanlaşmayan tek şey hissettiklerimiz gibi görünüyor şu an. Onu da yakında sıradanlaşır diye düşünüyorum..
Bir düşünsenize sanal dediğimiz ortama ayak bastığınızdan beri tükettiğiniz insanları,kaç kişiye selam verdiniz,kaç kişiyle tanıştınız,kaç kişi ilk tanıştığınızda merak uyandırıpta sonra sıradanlaştı,kaç kişiyi daha sonra görmezden geldiniz.Yaşadığımız devir tüketim devri,herşeyi tüketiyoruz,bir türlü birikim yapamıyoruz,sanırım en acısıda tükettiğimiz insanlar…Bunlarda sıradanlaşmadımı…

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SIRADANLAŞAN HAYATLARIMIZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin