Ümit Özdağ, “Jandarmanın tekrar silahlı kuvvetlerin bir parçası olduğu gerçeği kabul edilmelidir”

featured
Ümit Özdağ, "Jandarmanın tekrar silahlı kuvvetlerin bir parçası olduğu gerçeği kabul edilmelidir"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ümit Özdağ, “Jandarmanın tekrar silahlı kuvvetlerin bir parçası olduğu gerçeği kabul edilmelidir”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gaziantep’te düzenlediği basın toplantısında: “Jandarmaya Türkiye’nin güçlendirilmesi konusunda tekrar silahlı kuvvetlerin bir parçası olduğu gerçeği kabul edilmeli. Jandarmanın da bir ordu gibi savaşabilecek eğitimi alması yani eskiden olduğu gibi Jandarma subaylarının da harp okulundan mezun olmaları süreci başlatılmalıdır” diyerek Silahlı Kuvvetlerde disiplinin sağlanması için yeniden askeri yargının kurulması gerektiğini söyledi.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığına, Jandarma Genel Komutanlığının da İçişleri Bakanlığına bağlanmasının doğru olmadığını söyleyen Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye’de emir- komuta birliğinin yok edildiğini belirterek, “Silahlı kuvvetlerde emir – komuta birliği yoktur. Emir – komuta birliği sağlanmak zorundadır” dedi.

Ümit Özdağ: “Jandarma subaylarının da harp okulundan mezun olmaları süreci başlatılmalıdır” Silahlı kuvvetlerde emir – komuta birliği yoktur. Emir – komuta birliği sağlanmak zorundadır. 15 Temmuz’dan sonra orduyu birleştirmek değil adeta parçalamak için Genelkurmay Başkanını Milli Savunma Bakanına bağlayıp kuvvet komutanlarını da tek tek Savunma Bakanına bağlamak gibi tarihin en garip ve kabul edilemez sistemiyle orduyu savaştıramazsınız. Jandarmaya Türkiye’nin güçlendirilmesi konusunda tekrar silahlı kuvvetlerin bir parçası olduğu gerçeği kabul edilmeli. Jandarmanın da bir ordu gibi savaşabilecek eğitimi alması yani eskiden olduğu gibi Jandarma subaylarının da harp okulundan mezun olmaları süreci başlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“ASKERİ SAĞLIK SİSTEMİNİN HIZLA KURULMASI GEREKİYOR”

Özdağ, askeri sağlık sisteminin hızla kurulması gerektiğini belirterek, “Savaşan bir ordunun askeri sağlık sisteminin olmaması düşünülemez. Kuzey Irak’ta, Suriye’nin kuzeyinde yaralanan askerlerimiz buraya sivil hastanelere getiriliyor. Vicdanınız yok mu sizin?” dedi.

Özdağ, “Sivil hastanelerde terör örgütüne müzahir sağılık personelinin yaralı yatan gençlerimizi taciz ettiği etmese bile bu potansiyelinin olmasının bilindiğinin yarattığı huzursuzluk var ortada” ifadeleriyle “Bunun akılla mantıkla izahı var mı? Biriniz kalkın da izah edin neden askeri sağlık sistemimiz yok? Bundan 20-22 yaşında çocuklar ölüyor, doğru düzgün tedavi alamadıkları, uzmanlaşmış harp cerrahlarının eline gitmedikleri için. Belki kesilmeyecek uzuvlar bu tür bir vaka ile ilk kez karşılaşılan sivil cerrah tarafından kesilmek durumunda kalınıyor. Böyle bir şeye nasıl müsaade ediyorsunuz? Kendi çocuklarınız olsa bunu yapar mısınız?” diye sordu.

“YENİDEN ASKERİ YARGININ KURULMASI GEREKİYOR”

Askeri yargının disiplinin sağlanması için tekrar kurulması gerektiğini belirten Özdağ, “ Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanıyken Milli Savunma Bakanlığında eski askeri yüksek idare mahkemesi hakimlerine, “Orduda disiplin uçurumdan aşağıya uçuyor” demişti. Neden kurmuyorsunuz askeri mahkemeleri? Asker sayısının yeterli olmadığı ortada. Sınırlarımızı koruyabilecek asker sayısı mevcut değil. Batıdaki birçok birlik olması gereken sayının çok altında. Bütün güçlü birliklerimiz Irak ve Suriye’de. Türkiye’nin ve dünyanın içine gittiği durum silahlı kuvvetlerimizin güçlü olmasını gerektiriyor. Barış istiyorsan savaşa hazır olacaksın” dedi.

“PKK, SURİYE’NİN KUZEYİNDE DEVLET KURMA SÜRECİNDE”

Ümit Özdağ, Türkiye’nin içinde PKK kalmadı yalanına inanmayın diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdağ, “Düşman bize dört ana cepheden saldırmaya başladı bile Türkiye’yi iç karışıklığa sokmak için. Bir yandan FETÖ’nün açık kapalı devlet içerisinde yeniden tanzim oluşunun ve değişik arayışlar içerisinde olduğunu görüyoruz. Bir taraftan PKK/PYD’nin yapmış olduğu Suriye’nin, Irak’ın kuzeyindeki saldırılar 1992-1991 döneminde ulaşmış olduğu seviyenin bir benzerini tekrar denemeye çalıştığını gösteriyor. “Türkiye içerisinde hiç PKK’lı kalmadı, bu bizim başarımızdır” Hayır! Türkiye içerisinde PKK’lı sayısının azalması sizin başarınız değildir. PKK, Suriye’nin kuzeyinde devlet kurma sürecinde olduğu için bütün elemanlarını Suriye’nin kuzeyine çekti ABD ordusunun desteği ile onları yenden eğitiyor da onun için yoklar. Millete yalan söylemeyin. Daha büyük bir saldırı için hazırlıklar yapıyorlar” diyerek hükümete yüklendi.

“TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI”

Özdağ, “Türkiye’nin etrafındaki ateş çemberi çok daha tehlikeli hale geldi. Bu ateş çemberi öncelikle Türkiye’nin bir kuşatılmışlık içerisinde olduğunu gösteriyor. Trakya’dan başlayıp Ege adaları üzerinden devam eden oradan Kıbrıs’a, Kıbrıs’tan Suriye’nin kuzeyine, Irak’ın kuzeyine ve sonra Kafkaslarda Gürcistan’a geçen bir Amerikan askeri üs kuşatması Türkiye’yi adeta sarmış durumda. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu konudaki resmi görüşü bunun Türkiye’ye karşı bir kuşatma olduğu doğrultusundadır. Erdoğan bunu iki ayrı açıklamasında önce Ege’deki konuçlanmadan bahsederken Rusya’ya karşı olduklarını söylüyorlar ama yemezler diye ifade etti. Daha sonra da Suriye ve Irak’taki Amerikan üslerinin Türkiye’ye karşı olduğunu ifade eden bir yaklaşım içinde oldu. Madem bunu biliyorsunuz o zaman dünyadaki gelişmelerin de ışığında içeride çok daha birleştirici bir çizgi izleyip hızla Türkiye’nin güvenliği için alınması gereken önlemleri almanız gerekiyor diye biz de iktidarı uyarıyoruz ve uyarmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle hükümeti uyardı.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ümit Özdağ, “Jandarmanın tekrar silahlı kuvvetlerin bir parçası olduğu gerçeği kabul edilmelidir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin