Yeryüzü Doktorları, Suriye’ye yeni yardımları ulaştırdı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

yeryuzu-doktorlari_Suriye’deki yardım çalışmalarına 2011 yılında başlayan Yeryüzü Doktorları, o günden bu yana binlerce Suriyeliye yardım elini uzattı.

Suriye’ye yapılan yardım miktarının yaklaşık beş yılda 36 milyon TL’ye ulaştığını belirten Yeryüzü Doktorları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Yahyahan Güney, 864 bin liralık ilaç ve medikal malzemenin ve 20 bin liralık bebek mamasının Suriye’de Bayır Bucak Bölgesindeki Yamadı Hastanesi’ne ulaştırıldığını söyledi.

Yeryüzü Doktorları, savaşın gölgesinde zor günler geçiren Suriyelilere yaptığı yardımları sürdürüyor. İlk kez 2011 Mart’ında yardım çalışmalarına başlayan Yeryüzü Doktorları, o günden bu yana ülkedeki sağlık hizmetlerini artırarak devam ettiriyor. Suriye’ye yapılan yardım miktarı yaklaşık beş yılda 36 milyon TL’ye ulaştı.

Kampanyalara verilecek destekle yardım miktarının çığ gibi artacağını belirten Yeryüzü Doktorları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Yahyahan Güney, son günlerde özellikle Bayırbucak Türkmenleri’ne yönelik yoğunlaşan saldırıların üzerine harekete geçtiklerini söyledi. Güney, bağışçıların destek ve bağışlarıyla 864 bin liralık ilaç ve medikal malzemenin ve 20 bin TL değerinde 783 adet 900 gr bebek mamasının Suriye’deki Yamadı Hastanesi’ne ulaştırıldığı bilgisini verdi.

Neler yapıldı?

Yeryüzü Doktorları, yardım çalışmaları kapsamında Whade Khaled bölgesinde bir Triaj Merkezi oluşturuldu. Trablusşam’a Gönüllü Sağlık Ekipleri gönderildi. Darül Shifa Hastanesi’ne kan bankası ve laboratuvar kuruldu. Yeryüzü Doktorları, Suriye’ye büyük miktarlarda ilaç yardımı gerçekleştirilirken, krizin etkilerinin Türkiye sınırlarına yansımasıyla birlikte Hatay Yayladağı’nda ve Suruç’ta sağlık istasyonları, Suriye’de de eczane oluşturuldu. Bölgeye medikal malzeme ve ilaç gönderimi gerçekleştirildi. Türkiye’de doğan çocuklar sünnet ettirilirken, Suriyeli mültecilere kumanya yardımları yapıldı. AB ECHO fonu ve MdM ve Uluslararası Göç Örgütü partnerliği ile Batman, Şırnak ve Diyarbakır ve İstanbul’da birinci basamak sağlık hizmetleri verildi, eczane hizmeti sağlandı.

Bayır Bucak’ta 50 bin kişiye hizmet veriliyor

Yeryüzü Doktorları’nın 1 yılı aşkın süredir Bayır Bucak bölgesinde 5o bin kişinin hizmet aldığı Yamadı Hastanesi’nin işletme giderlerini de desteklediğine işaret eden Güney, hastanenin Lazkiye kırsalında tek cerrahi hizmet veren yeri olduğunu ifade etti.

“1 SMS 1 Kutu İlaç” kampanyası ile bölgeye sürekli ilaç desteği sağlanırken, gönüllü sağlık ekipleri gönderildiğini kaydeden Güney, “Suriye’nin O Hekime İhtiyacı Var” kampanyasıyla da bazı hastane ve kliniklerle birlikte hekimlerin maaşlarına katkı sağlandığını belirtti.

Yeryüzü Doktorları’na destek olmak isteyen yardımseverler, www.yyd.org.tr sitesinden online bağış yapabilecekleri gibi SURİYE yazıp 6612’ye SMS gönderebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeryüzü Doktorları, Suriye’ye yeni yardımları ulaştırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin