Yılmazkaya, “Millete Doğru Bilgi Vermeyen Bu Kurum Derhal Kapatılmalı!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“TÜİK hangi marketten alış veriş yapıyorsa vatandaşa da söylesin de bari vatandaşta oradan ucuza alış veriş yapsın!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, işsizliğin her geçen gün arttığı, enflasyonun yükseldiği, gıda fiyatlarının zirve yaptığı bir ortamda TÜİK’in her şeyi güllük gülistanlıkmış gibi göstermesini sert sözlerle eleştirdi.

“Her geçen yıl daha çok insan işsiz kalırken TÜİK verilerine göre işsizlik nasıl düşüyor?” diyen Yılmazkaya, milletle alay eden bu TÜİK derhal kapatılmalı dedi.

Ekonominin kötü olduğunu, esnafın kan ağladığını, işsizlik oranının her geçen gün arttığını, birçok işletmenin battığını, çiftçinin, köylünün, esnafın geleceğe kaygılı baktığını, vatandaşın ülkedeki bu kötü tablodan ötürü ümitsiz olduğunu belirten Yılmazkaya, böyle bir dönemde TÜİK’in vatandaşla alay eder gibi enflasyonu yüzde 10’larda işsizliği yüzde 13’lerde göstermesi, “Tam bir aymazlıktır” dedi.

Yılmazkaya, "Millete Doğru Bilgi Vermeyen Bu Kurum Derhal Kapatılmalı!"

Elektriğini, Suyunu Ödeyemeyen Esnaf Şimdide İcralarla Uğraşıyor

Yılmazkaya yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki kötü ekonomik verilerle birlikte birçok işletmenin işçi çıkardığını, her ne kadarda AKP iktidarı kriz yok dese de ekonomik göstergelerin ve esnafın aynı şeyi söylemediğini ifade etti.

“Koronavirüs salgınıyla beraber devlet tarafından geçici olarak kapatılan ve şimdilerde açılan işletmeler biriken borçları ve vergileri nedeniyle iflas noktasına geldi” diyen Yılmazkay, “Bu pandemi sürecinde bile esnafa hükümet tarafından doğrudan gelir desteği sağlanmadı. Devlet esnaf için gerçek anlamda devreye girmedi, destek ve yardımlar çok sınırlı kaldı. Elektriğini, suyunu ödeyemeyen esnaf şimdide icralarla uğraşıyor” dedi.

Vatandaş Son Yıllarda 6 Kat Fakirleşti!

Yılmazkaya, “Ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik krizle beraber 2008 yılından buyana Türk Lirası, dolar karşısında 6 kat değer kaybetti. Vatandaş 6 kat fakirleşti. Gelinen durum itibariyle yabancı şirketler ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle varlıklarını satarak Türkiye’yi terk etti. Ama AKP Hükümetinin direktifleriyle hareket eden TÜİK ülkedeki kötü ekonomiye ve yüksek enflasyona rağmen rakamlarla oynayarak hepimizle alay etmektedir. TÜİK hangi marketten alış veriş yapıyorsa vatandaşa da söylesin de bari vatandaşta oradan ucuza alış veriş yapsın!” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yılmazkaya, “Millete Doğru Bilgi Vermeyen Bu Kurum Derhal Kapatılmalı!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin