DİYABET  ve OBEZİTE ile mücadele

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

diyabet-gunuDr.Ersin Arslan  Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Endokrinoloji Kliniği 14 Kasım Dünya Diyabet Günü   münasebetiyle  çeşitli etkinlikler yapmaya başladı.

Dr.Ersin Arslan  Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Endokrinoloji Kliniği 14 Kasım Dünya Diyabet Günü  münasebetiyle açıklama yapan Endokrinoloji Uzmanı Dr. Ethem Turgay CERİT şu bilgileri verdi.

“Diyabet tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir.Diyabet Hastalığının görülme sıklığı, şişmanlık (obezite) artışına paralel olarak hızla artmaktadır.  Diyabetin en önemli risk faktörleri arasında sayılan obezitenin  ülkemizde özellikle son yıllarda artış göstermişdir.

Anormal susma ve ağız kuruması,sık sık idrara çıkma,kol ve bacaklarda yorgunluk ,enerji kaybı ,sürekli açlık hissi,ani kilo kaybı,yavaş iyileşen yaralar,tekrarlayan enfeksiyonlar,bulanık görme gibi belirtiler diyabetin uyarıcı işaretleridir.Diyabet tedavisinde amaç kan şekeri yükselmeleri ve kan şekeri düşmelerini önlemektir.

Biz de Dr.Ersin Arslan  Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Endokrinoloji Kliniği olarak son 3 yıldır her yıl yaptığımız gibi bu yılda 14-18 Kasım 2016 tarihleri arasında “Diyabet ve Obezite Haftası” olarak   çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeyi planladık.

Bu kapsamda :

1-Polikliniğimiz önünde kurulan masada diyabet hemşireleri tarafında isteyen vatandaşlarımız için parmaktan kan şekeri ölçümü ile tarama yapılması ve kan şekeri yüksek saptanan hastaların dahiliye polikliğine yönlendirilmesi.

2-Diyabet farkındalığın artırılması amacıyla diyabet hastalarımıza diyabetin evrensel sembolü olan “mavi halka” rozeti dağıtılması.

3-Diyabetik hastalarımıza yönelik diyetisyenlik bölümümüz yardımıyla hazırlanan diyabet  kurabiye,kek ikramı ve diyabetik kurabiye,kek tarifi dağıtılması.

4-Hastanemiz bünyesinde kurulan ve 3 haftada bir düzenli olarak mezun veren “Diyabet okulu” na kayıt yaptırmaları konusunda bilgilendirme.

5-18 kasım 2016 Cuma günü saat 10:00’da Hastanemiz toplantı salonunda Halka yönelik “Diyabet Hakkında Her şey” adlı konferans planladık”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DİYABET  ve OBEZİTE ile mücadele

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin