Gaziantep Polisi ve Narkotik Detektör Köpekleri Alex ve Bady’nin başarısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP POLİSİ HUZURLU BİR KENT İÇİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından  Uyuşturucu İmal ve Ticareti yapan şahıslara yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Gaziantep genelinde Narkotik Detektör köpekleri Alex ve Bady’nin katılımıyla uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenledi.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazı açıklamada operasyonlar  sonucunda, toplamda 550 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığı, 297 şahsın ise tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle;
“ Uyuşturucu ile mücadelenin önemi açısından topyekûn mücadele kapsamında, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yanı sıra başta Asayiş Şube Müdürlüğü olmak üzere uygulama yapılan yerin durumuna göre KOM, TEM, Çevik Kuvvet, Özel Harekât ve Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekip ve personellerinde katılımıyla tüm birimler uyuşturucu ile mücadeleye dâhil edilmektedir.

İl Emniyet Müdürlüğümüzce 2017 yılı Ocak ayından günümüze kadar; 6 Huzur Türkiye Uygulaması, 4 Narko Sokak Huzur Uygulaması, 10 Narkotik Şafak Operasyonu, 1 Okul Çevresi Uygulaması, 2 Huzurlu Sokaklar Uygulaması, 20 Huzur Operasyonu, 107 Şok Uygulaması yapıldı.

Ayrıca Uyuşturucu ile mücadele kapsamında,  İlimize dış illerden uyuşturucu madde sokmak isteyen araçlar ve şahıslar üzerinde de detaylı olarak çalışmalar yapılmaktadır. Bu araçlarda uyuşturucu tacirleri zula olarak tabir edilen gizli bölmelerle uyuşturucu sevkiyatı yapmaya çalışmakta fakat başarılı olamamaktadırlar. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz uzman ekiplerinin dikkati ile birlikte Narkotik Detektör Köpekleri ALEX ve BADY’ nin hassas burnundan kaçamayan bu zula yerlerden bazıları şunlardır; yedek lastik içerisi (stepne), ses sistemi içerisi, araç torpidosu, vites kolu bölmesi, bazı meslek dalları görünümlü araçlar (Camcı, Canlı Hayvan Taşımacılığı).

Yapılan bu özverili çalışmalar ve operasyonlar neticesinde; Gaziantep İlinde 2017 yıl başlangıcından günümüze kadar 1 ton 425 kilo 382 gram esrar maddesi, 8 bin 358 adet captagon hap,  4 bin 174 adet ecstasy hap, 18 kilo 572 gram metamfetamin (Ateş-buz ), 3 kilo 548 gram eroin, 1 kilo 297 gram sentetik kannabinoid (Bonzai), 22 adet tabanca, 2 adet tüfek ve 181 adet fişek ele geçirildi. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü 2016 yılı içerisinde Türkiye genelinde olay sayısında ve captagon yakalamasında ilk 10, 2017 yılında ise tutuklu sayısı, kenevir ve gündemde olan metamfetamin (Ateş-Buz) yakalamasında ilk 5 te yer alarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün koordinesinde diğer birimlerimizin de katılımıyla ortak olarak yapılan çalışma ve operasyonlar sonucunda, toplamda 550 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldı. 297 şahıs ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Okul önü, park ve meydanlarda Narkotik Dedektör Köpekleri ALEX ve BADY ile yapılan uygulamalar vatandaşlar tarafından ayrı ilgi görmektedir. Bady ve Alex’ in yaptıkları samimi ve sempatik hareketler özellikle çocukların ilgisini çekerken, vatandaşlarımız da fotoğraf çekmekten keyif almaktadır.” Denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Polisi ve Narkotik Detektör Köpekleri Alex ve Bady’nin başarısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin