“GAZİKENT’İN ŞEHİTLERİ” RESİM SERGİSİNDE BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“GAZİKENT’İN ŞEHİTLERİ” RESİM SERGİSİNDE BULUŞTUGaziantep’in 197 şehidi “GAZİAKENT’İN ŞEHİTLERİ” konulu resim sergisinde buluştu.

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümü kapsamında düzenlenen sergide 197 şehidin hayat hikâyesi ve resimlerinin yer aldığı sergi Gaziantepliler tarafından yoğun ilgi gördü.

Sanko AVM’de açılan sergiye AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,   Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Gaziantep Gaziler Vakfı Başkanı Mehmet Yeter, basın mensupları ve şehit yakınları katıldı.

Gazeteci Okan Çelik’in bir yazı dizisinden yola çıkılarak hazırlanan serginin hazırlanması yaklaşık iki yıl sürdü. Şehit Aileleri Derneği başkanı Hamza Bayındır’ın bu yazı dizisinde yer alan tüm şehitlerin bir sergide buluşması isteğine olumlu cevap veren Gazeteci Okan Çelik Şahinbey Belediyesi’nin de katkıları ile muhteşem sergiyi açtı.

Sergi açılışına gelen Şehit aileleri şehit düşen evlatlarının resmini görünce gözyaşlrını tutamadı. Kimi eşini, kimi evladını resimlerde tekrar görmenin mutluluğunu yaşarken içlerinde ki tarifsiz acı yüzlerinden okunuyordu.
AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan şehit aileleri ile tek tek ilgilenerek, “sizinle ne kadar övünsek azdır. Söylenecek kelime bulamıyorum. Onlar bu vatan için canlarını seve seve verdiler. Peygamberimiz ‘onlara ölü demeyin’ diyor. Onlar yaşıyorlar, aramızdalar. Onlar, memleketimizin geleceği için canlarını seve seve verdiler. Biz onları ne kadar ansak, hatıraları önünde ne kadar eğilsek az.  Biz her zaman sizin yanınızdayız” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’da emeği geçenlere teşekkür ederek, şehit ailelerinin acısını paylaştığını ifade ederek Allah’tan rahmet diledi.

Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hamza Bayındır duygulu anlar yaşayan şehit yakınlarını teselli ederek “Bizler evlatlarımızla gurur duymalıyız. Onlar şehit! Artık analar ağlamasın, gözyaşı dökümlesin. Dağda gezen de bağda gezen de bu vatana sahip çıksın. Bizim başka vatanımız yok. Bu vatan hepimizin” diyerek duygularını ifade etti.

Evlatlarının acısını yeniden yüreğinde hisseden Şehit yakınları sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

197 şehidin doğumundan ölümüne kadar olan hayat hikâyesinin yer aldığı serginin mimarlarından Gazeteci Okan Çelik “ Bu serüven bir yazı dizisi olarak başladı. Geçen yıl açmış olduğum “Futbol Nostalji” sergisine gelen şehit ailelerimizden gelen talep üzerine böyle bir sergi için çalışmalar başladık. Şehitlerimizin cenazelerinde “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarından öte gitmeyen gelenek bu sergi ile bozulsun ve şehitlerimiz unutulmasın istedik. Amacımız onları yaşatmak ve ailelerine unutulmadıklarını hatırlatmaktı. Tek Tek şehit ailelerini evlerini dolaştım ve onları daha yakından tanıma fırsatı buldum. Onların acısı hepimizin acısı! Canlarını bu vatan uğruna feda eden şehitlerimizin anası bizimde anamız” dedi.

Gazeteci Okan Çelik’in Gaziantep Şehit Aileleri ile yaklaşık 2 yıl süresince bir araya gelerek hazırlamış olduğu yazı dizisi ve onlardan topladığı bilgileri bir resim sergisi haline dönüştürmesi takdire şayandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“GAZİKENT’İN ŞEHİTLERİ” RESİM SERGİSİNDE BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin