“Irak” Ankara’da masaya yatırıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Irak” Ankara’da masaya yatırıldı Irak’ta son dönemde yaşanan gelişmelerin Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik ilişkilere etkisi ve geleceği Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi başkanlığında Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve yetkililerle birlikte masaya yatırıldı.

Ankara’da gerçekleştirilen “Irak Güncel Durum Değerlendirme” toplantısına katılan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yaptığı açıklamada toplantıda Irak’taki gelişmelerin Türkiye ekonomisi ve ihracatına etkilerinin görüşüldüğünü ve Irak ile ticari ilişkilerin geleceği için yol haritası belirlendiğini açıkladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin başkanlık ettiği Ankara özel toplantısında Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Güneydoğu Hububat Bakliyat İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsun Altunkaya,Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı, Gümrük Bakanlığı Müsteşarı, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ile Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri yer aldı.

“Irak Güncel Durum Değerlendirme” toplantısında görüşülen konularla ilgili bir açıklamada bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık,  Ankara özel toplantısında ihracatçımızın Irak’ta yaşanan gelişmelerden en az düzeyde etkilenmesi için yol haritası çizilmeye başlandığını bu haritanın da İstanbul-Adana ve Gaziantep toplantıları ile tamamlanacağını söyledi.

Bartık, Irak ile ticaret yapan firmaların büyük çoğunluğunun kullandığı Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) sürelerinin uzatılması konusunda çalışma yapılmasına Bakanlığın sıcak baktığını dile getirdi. Bankaların Irak ile ilgili hassas surumu göz önünde bulundurması konusunda Bankalar Birliği ile görüşülmesinin talep edildiğini kaydeden Bartık, “Toplantıda Bankaların Irak’ta yaşanan gelişmelerin yarattığı hassas durumu göz önünde bulundurmalarını ve Irak ile çalışan müşterilerini sıkıştırmamaları için  Bankalar Birliği ile görüşülmesi istendi. Ayrıca KOBİ’lerin KGF taleplerinin karşılanabilmesi için yeni kaynak aktarımı söz konusu olacak” şeklinde konuştu.

İlişkilerimizin devam edebilmesi için en önemli konunun güvenlik olduğuna dikkat çeken Bartık, Irak içerisine güvenli ulaşım konusunun da toplantıda ele alındığını ve bu konuda gerekirse Ekonomi Bakanlığının İran ile görüşebileceğini söyledi.

Bartık, Irak ile ilişkilerimizde izlenecek yol ve alınacak tedbirlerin Ekonomi Bakanı Yardımcısı Adnan Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilecek İstanbul, Adana ve Gaziantep toplantılarında sivil toplum kuruluşları, ihracatçılar ve sanayiciler ile yapılacak görüşmelerin ardından daha iyi netlik kazanacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Irak” Ankara’da masaya yatırıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin