“WALL STREET INSTİTUTE” KALBİ GAZİANTEP’TE ATACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“WALL STREET INSTİTUTE” KALBİ GAZİANTEP’TE ATACAKWall Street Institute (WSI) 15.şubesini Gaziantep’te açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, dünya nüfusunun yarısının İngilizce öğrendiğini sanayi ve ticarette önemli bir kent olan Gaziantep’te bir şube açmayı uygun bulduklarını söyledi.

Dünyanın En Büyük İngilizce Dil Okulu Wall Street Institute WSI, Gaziantep merkezi ile birlikte Türkiye genelinde 8 ilde 15. merkezini Sanko Park AVM 3. katta hizmete sundu. Wall Street Institute, öğrencilerinin keyifle, kendi tempolarında, kolayca ve konuşarak öğrenecekleri Blended Metod’u ile İngilizce öğrenmek isteyenlerin Gaziantep’teki ilk adresi olma yolunda iddialı!

Bayazhan’da basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Wall Street Institute Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Kılıç ve Genel Müdür Murat Beşkök basına dünyanın en büyük dil okullarından biri olan Wall Street İnstitute of English hakkında bilgi verdi.

Wall Street Institute (WSI) Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, dünyada 600 milyon insan ana dil olarak, 900 milyon insanın ise ikinci dil olarak İngilizce konuştuğunu şu anda dünyada 2 milyar insanın İngilizce öğrendiğini dile getirdi. Gaziantep’te SANKO Park AVM’de hizmet vereceklerini kaydeden Dündar” bütün bu verileri topladığınızda dünyanın yarısı şu an İngilizce öğreniyor demektir. Dünyada yayınlanan teknik ve bilimsel yayınların yarısı İngilizce, elektronik haberleşme ve bilgisayarda saklanabilen bilgilerin %85’i İngilizce, internetin dili İngilizce, hava ve denizcilikte kullanılan tek dil İngilizce olmuştur. Biz de bunun için sanayi ve ticarette önemli bir kent olan Gaziantep’te bir şube açmayı uygun bulduk ve bugünden itibaren Gazianteplilerin dil eğitiminde önemli bir eksikliğini kapatmak için çaba göstereceğiz.

“WALL STREET INSTİTUTE” KALBİ GAZİANTEP’TE ATACAKWall Street Institute (WSI) 1972 yılında bir bilgisayar öğretmeni tarafından kurulmuştur. Bilgisayar öğretmeni çocukların konuşamadığını görünce ne yapabilirim diye düşünmüş ve kaset yaparak bilgisayarlarda çocukların dinlemesini sağlamış. Bu sistem gelişmiş ve bir metot haline gelmiş ve bu metodun adı Blended olmuş. Bu metotta bir öğretmen olacak ancak öğretmenin pratik yaptırabileceği bir ortamda olacak. Blended Metodu 27 ülkede uygulanan bir metot  olup, bu ülkelerden bir tanesi 2001 yılında uygulamaya geçen Çin’dir. Wall Street Institute (WSI ) 2011 yılındaki cirosu 415 milyon dolardır. Sadece Çin’in cirosu ise 155 milyon dolardır. Bu sistem uzak doğuda inanılmaz bir şekilde büyüyor. Türkiye’de ise biz 8 ildeyiz. İstanbul’da 6 şube, Ankara’da 3 şube, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İzmit, Bursa, İzmir, Antalya ve sonuncusunu da Gaziantep’te açtık.

TÜRKİYEDE YILLARCA İNGİLİZCE ÖĞRETİLER AMA KİMSE İNGİLİZCE BİLMEZ

Türkiye’de kiminle konuşursanız İngilizce öğrenmek lazım derler. Okullarımızda 4.sınıftan başlayıp üniversiteye kadar, hatta üniversite süresince İngilizce öğrenirsiniz ancak İngilizce bilmezsiniz. Yanardöner gibiyizdir, uzaktan muhteşem yanına gittiğinizde olmayan. Üniversitede hocalık yapmış birisi olarak öğrencilerime soruyorum, öğretmenleriniz size ders dışında ne öğrenmenizi söylüyor diyorum hiç kimsede tepki yok. Hiçbir öğretmen öğrencilerini dil eğitimine yönlendirmiyor, böyle bir mesajı öğrencilerine vermiyor. Milli Eğitim Bakanlığı işe yeterince eğilmiyor, mevcut sınıf yapıları içerisinde 40 kişilik sınıflar ve her birinin seviyesi ayrı ayrı olan öğrenciler içerisinde öğretmenin doğru bir eğitim vermesi mümkün değil. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor ve biz buna çözüm üretebilecek bir sektörüz.

BU DÜNYADA YAŞAMAK İÇİN İNGİLİZCE BİLMEK ZORUNDASINIZ

Mevcut globalleşme internetin de etkisi ile muhteşem bir hale geldi. Teknolojinin yanında başka bir şey getirdi ve bizi çok hızlı hareket etmeye sevk etti. Eskiden slogan “büyük balık küçük balığı yerdi”, şimdi ise “hızlı balık yavaş balığı yer” oldu. Dolayısıyla bu dünyada yaşamak ve bu dünyanın nimetlerinden faydalanmak için artık bu dili bilmek zorundasınız. Artık yazmaya ve tercüme etmeye vakit kalmadı. Konuşulanı anlamak ve anında cevabını vermek zorundasınız. Biz Wall Street Institute (WSI) olarak bunu sağlıyoruz.Wall Street Institute (WSI) olarak bizim özelliğimiz öğretmen artısı olarak pratik ortamı var. Bizim sistemimizde edinim döngüsü dediğimiz bir yapılanma var. En başta bir sunum yapılıyor dinliyorsunuz, resmi görüyorsunuz, yazıyı okuyorsunuz ve bunun sonunda hemen önünüze bir ölçme sistemi geliyor, eğer anladıysanız devam ediyorsunuz. Bundan  sonra çok değişik tekrar fasılları başlıyor. Okuma devam ediyor ve sonra konuşma başlıyor. Daha sonra yazma başlıyor ve bunları geçtikten sonra önünüze çıkan testte başarılı olduğunuzda öğretmene gitmeye hak kazanıyorsunuz. Burada bir ünite bitirmiş oluyorsunuz ve bu anlattıklarım aşağı yukarı yaşınıza göre 4 ila 6 saat arasında olan bir gelişme. Daha sonra ana dili İngilizce olan öğretmene geçerek, bulunduğunuz seviyede olan iki kişi ile birlikte eğitimlere başlıyorsunuz.

Bu sistemin içerisinde çağın ve eğitimin çok değer verdiği bazı hususlar var. 2010 yılında Pearson grubu bu sistemin isim hakkını 250 milyon dolara satın aldı. Bu sistemin içerisinde ISO  9001-2008 adı altında bir kalite belgesi var. Bu belge programın düzgün bir yapılanma içerisinde olmasından, uygulanabilirliğinden, geliştirilebilirliğinden ve kendi içerisinde kurmuş olduğu kalite kontrolünden dolayı verilmiştir. Kendi içerisindeki kalite kontrolü ise başaramazsanız ileri gidememenizdir. Multi medya da yapmış olduğunuz her çalışma dakikası ile birlikte bilgisayara işlenir. Siz derse geldiğiniz anda öğretmenin sizin çalışmanızı görmüş olması gerekir.

WSI AVRUPA BİRLİĞİ DİL STANDARTLARI İLE ÖRTÜŞMEKTEDİR

Cambric Üniversitesi Wall Street Institute (WSI) uygulandığı 6 üniversitede iki sene süreyle bir araştırma yaptı ve sonunda bize bir sertifika verdi. Dünyada sadece Avrupa Birliğinin dil standartları var. Bu standartlar A, A1, B, B1 gibi isimlendirilir ve yukarıya doğru gider. Cambric Üniversitesinden veriler raporda, Wall Street Institute (WSI) programları ile Avrupa dil standartları programlarının örtüştüğü belirtiliyor. Bir diğer şey ve dünyada sadece bu sistemde görülen ise Wall Street Institute (WSI)’de ne kadar İngilizce öğrenmişsen onun örtüştüğü notu Avrupa dil standartlarında da alabiliyorsunuz. Bunun sebebi her aşamanın test edilerek başarılarak yukarıya doğru gidilmesidir” dedi.

Bayazhan’da düzenlenen toplantının sonunda Kılıç, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“WALL STREET INSTİTUTE” KALBİ GAZİANTEP’TE ATACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin