1 Mayıs Tertip Komitesi’nden teröre lanet yağdı.  

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te Pazar günü yaşanan terör olayı 1 Mayıs tertip komitesi üyeleri tarafından düzenlenen basın toplantısı ile kınandı.

Basın toplantısına TMMOB, DİSK, KESK, TTB, GAZİANTEP BAROSU, TÜRK İŞ ŞUBELERİ temsilcileri katıldılar. Okunan ortak bildiride; insanlığa, yaşama, insanlığın değerlerine karşı yapılan saldırılarla, İnsanlık dışı katliam, şiddet, barbarlık yapanlar mutlaka yenilecek, kazanan demokrasi, barış ve insanlık mücadelesi olacaktır denildi.

İnşaat Mühendisleri Odası toplantı salonunda yapılan basın toplantısının açılış konuşmasını yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Burkay Güçyetmez” 1 Mayıs Pazar Günü İlimizde Yaşanan İnsanlık Dışı Saldırıyı Lanetlemek İçin Buradayız. TMMOB, DİSK, KESK, TTB, GAZİANTEP BAROSU, TÜRK İŞ şubeleri İle birlikte insanlığa yönelik yapılan saldırılar karşısında durmaya devam edeceğiz. bu tür saldırılar emek, demokrasi, kardeşlik ve eşit yaşam mücadelemizi yıpratamaz. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşam zeminini ortadan kaldıramazlar” dedi.

1Mayıs tertip komitesi Başkanı Ali Ersönmez katılımcılar adına basın açıklamasını yaptı. Yapılan basın açıklamasında şöyle denildi ” 1 Mayıs pazar günü Gaziantep’te Emniyet Müdürlüğü’ne hain, acımasız bir saldırı olmuş, resmi açıklamalara göre 2 polis şehit olmuş 22 vatandaşımız yaralanmıştır. Bombalı saldırı sadece Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yapılmamış, hedefinde 1 Mayıs olduğu da görülmektedir. ‘1 Mayıs emek dayanışma gününü’ kutlayan Gaziantep emek, demokrasi, meslek örgütleri adına, bu insanlık dışı terör saldırısını lanetliyoruz. 1 Mayıs katılımcı komitesi ve tertip komitesi olarak hayatını kaybeden polislerin yakınlarına başsağlığı, yaralı tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Yine kentimizde yaşayan herkese, 1 Mayıs etkinlikleri için hazırlanan emek ve demokrasi güçlerine, Gaziantep Valiliğine ve Emniyet mensuplarına geçmiş olsun diyoruz.

Gaziantep’te yaşanan bu insanlık dışı saldırı ve katliamın daha da büyük, vahim sonuçlara yol açmamış olması tek tesellimizdir. Çünkü bu katliamın şeklinden ve patlama şiddetinden anlaşılacağı üzere, daha çok insan ve çevre tahribatının, kaosun hedef alındığı anlaşılmaktadır.1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde katılımcıların, düzenleyicilerin duyarlılığı, dikkati ve yine Gaziantep Valiliği ile yapılan, yürütülen işbirliği ve planlamaların daha büyük sayıda insanımızın zarar görmesini, önlemiş olabileceğini düşünüyoruz. Bu anlamda hem ilimizde yaşayanları, toplum kesimlerini, kurum ve kuruluşları, yetkilileri sağduyulu olmaya, dikkatli ve tedbirli olmaya davet ediyoruz. Aylardır, ülkemizde ve dünyada kimler tarafından, nasıl ve hangi amaçlarla gerçekleştirildiği bilinen, acımasız saldırıların, insanlığın ve ülkemizin ortak değerlerini hedef aldığı, bu tür acımasız katliamlarla herkesi korkutmak ve yıldırmak istediği açıktır. Ne acıdır ki, içerde ve dışarıda savaş ve çatışma süreçleri nedeniyle bütün ülkemiz açık hedef haline gelmiş bulunmaktadır. Özellikle ilimiz ve komşu il Kilis’in sınır kenti olması nedeniyle, sınır illerinde yaşayanlarda ciddi anlamda kaygı, tedirginlik ve korku yaratılmıştır. Dünyada ve ülkemizde insanlığa yapılan terör saldırılarının da bu amaçla yapıldığını biliyoruz. Aylardır Türkiye’de göz göre göre yaşanan böylesi saldırıları önlemek için, tüm siyasi kurum ve partileri sorumluluk almaları için uyarıyoruz. Ülkeyi yönetenler; Halka yönelik saldırıları önlemeli. bunun için gerekli tedbirleri almalı. Milletin can ve mal güvenliğini sağlamalı. Bu hususlarla ilgili sorumluluk almaktan kaçınmamalı.

Ülkeyi yönetenler; Huzur, güven içinde, birlik, beraberlik duygusunun geliştirildiği, Barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin hüküm sürdüğü hayatı tesis etmek için daha çok çaba sarf etmeliler ve buna uygun politikalar geliştirmelidirler. Bizleri; insanlığa, yaşama, insanlığın değerlerine karşı yapılan saldırılarla, gerçekleştirdikleri katliamlarla, susturacaklarını, korkutacaklarını ve mücadelemizden döndüreceklerini zannedenler amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. İnsanlık dışı katliam, şiddet, barbarlık yapanlar mutlaka yenilecek. Kazanan demokrasi, barış ve insanlık mücadelesi olacaktır”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
1 Mayıs Tertip Komitesi’nden teröre lanet yağdı.  

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin