15. ULUSAL UYKU TIBBI KONGRESİ DALAMAN’DA BAŞLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15. ULUSAL UYKU TIBBI KONGRESİ DALAMAN’DA BAŞLADI“SAĞLIKLI OLMANIN ÖN KOŞULU KALİTELİ UYUMAK”

Bu yıl 15.’si düzenlenen Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi ve 3.’sü düzenlenecek olan Ulusal Uyku Tıbbı Teknisyenliği Kongresi, Dalaman Hilton Oteli’nde yaklaşık 300 bilim adamının katılımıyla başladı

1 – 5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 15. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi’nde uyku tıbbındaki son gelişmeler tartışılacak. Farklı branşlardan hekimlerin araştırma ve sunumlarını paylaşacağı kongrede obstrüktif uyku apne sendromu, huzursuz bacaklar sendromu, narkolepsi ve insomni konuları özel olarak tartışılacak. Uyku hastalıklarında karşılaşılan hukuki sorunlar, akılcı ilaç kullanımı, sirkadyen ritim bozukluklarının metabolizmaya etkisi, metabolik sendrom, obezite, diyabet ve sirkadyen ritim ilişkisi gibi konu başlıklarının öne çıktığı kongreye yurtdışından da iki önemli isim katılacak.

Avrupa Nöroloji Federasyonu’nun seçilmiş başkanı Prof. Dr. Claudio Bassetti, kongrede “Serebrovasküler Hastalıklar ve Uyku: Hangi Lezyon hangi uyku bozukluğuna yol açar” adlı yeni yayınını sunacak. Avrupa Uyku Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İspanya Uyku Derneği’nin Başkanı. Dr. Diego Garcia Borreguero ise kongrede iki ayrı sunumunu paylaşacak.

Kongrenin açılışında konuşan Türk Uyku Tıbbı Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Aksu, uyku sağlığının, genel sağlığa etkileri bulunan, sosyal ve ekonomik yaşantıya yansımaları olan çok yönlü ve farklı bir tıp disiplini olduğunu söyledi. Uyku hastalıkları konusunda farkındalığın son yıllarda artmakla birlikte istenilen düzeye gelmediğinin altını çizen Prof. Dr. Murat Aksu, hastaların ilgili uzmanlara erişiminin de önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu ifade etti.

Her 5 kişiden biri uyku sorunu çekiyor

Kadınların yüzde 4’ünün erkeklerin ise yüzde 9’unun bir uyku hastalığından yakındığını anlatan Prof. Dr. Murat Aksu, günümüz insanının artan temposuna paralel olarak uyku sorunlarını da giderek daha sık görmeye başladıklarını belirtti.

Hayatımızın 3’te birini uykuda geçirdiğimizi hatırlatan Prof. Dr. Murat Aksu, uykunun, vücudumuz için, yemek yemek, su içmek ve nefes almak gibi vazgeçilmez bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

15. ULUSAL UYKU TIBBI KONGRESİ DALAMAN’DA BAŞLADIUyku sağlığının önemi daha da iyi anlaşıldı

Son yıllarda uyku sağlığının öneminin daha da iyi anlaşıldığını ifade eden Prof. Dr. Murat Aksu, az uykuyla yetinmenin genel sağlığımızı olumsuz etkilediğini belirterek şunları söyledi:

“Sağlıklı olmanın ön koşullarından biri sağlıklı uyumaktır. Uyku, hayatımızda feragat edilmemesi gereken bir dönemdir. Uyku, bebeklikten itibaren hiçbir yaşta boşa geçirilen bir dönem olarak görülmemelidir. Yetersiz uykunun kısa vadedeki en belirgin sonucu, hafızamızın ve öğrenme kapasitemizin kötü etkilenmesi, öğrenme güçlüğü çekilmesi ve vücudumuzun hastalıklara daha açık hale gelmesidir. Artık daha iyi biliniyor ki uyku sağlığı, genel sağlığımızın bir göstergesidir. Uyku yoksunluğunun çok ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını, kalp krizlerine, felçlere davetiye çıkardığını, diyabet, obezite gibi metabolik hastalıkların oluşumunu hızlandırdığını biliyoruz. Sonuç olarak sağlıklı yaşam için yeterli ve iyi uyku gereklidir.”

15. Ulusal Uyku Tıbbı / 3. Ulusal Uyku Tıbbı Teknisyenliği Kongreleri Hakkında

Bu yıl eşzamanlı gerçekleştirilecek 2 kongrede, 2 kurs, 17 panel, 5 konferans, 6 sözlü bildiri oturumu, 5 çalışma grubu toplantısı, 1 uydu sempozyumu, 1 uydu çalıştayı gerçekleştirilecek. Bu yıl 3. Ulusal Uyku Tıbbı Teknisyenliği Kongresi’nde de yine çok değerli bilim adamları uyku teknisyenliği uygulamaları hakkında deneyimlerini anlatacaklar; bunun yanı sıra uyku teknisyenleri de mesleki sorunlarını tartışacak.

Türk Uyku Tıbbı Derneği (TUTD) Hakkında…

Türk Uyku Tıbbı Derneği (TUTD) 400’den fazlası hekim olmak üzere 1000’in üzerinde üyesi olan sektöründeki en büyük dernek, Avrupa’da da 2. büyük dernektir. Avrupa Uyku Tıbbı Derneği ve Asya Uyku Tıbbı Derneği’ne üye olan ilk dernek olan TUTD, 2015 ve 2016’da Türkiye’de yapılacak uluslararası kongreleri alma başarısını gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
15. ULUSAL UYKU TIBBI KONGRESİ DALAMAN’DA BAŞLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin