23 yıldır dillerden düşmeyen “Türkiyem” türküsü ve “BAŞBUĞ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

turkes-basbugMustafa Yıldızdoğan TGRT haberde 23 yıldır dillerden düşmeyen “Türkiyem” türküsünü anlattı.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası düzenlenen halk nöbetlerine katılarak kendisiyle özdeşleşen ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısını seslendiren Yıldızdoğan TGRT Haber’de,  TRT 1’in 70’li yılları anlatan dönem dizisi Sevda Kuşun Kanadında’da oynayacağı “BAŞBUĞ” Alparslan Türkeş’i canlandırmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

23 yıldır dillerden düşmeyen “Türkiyem” türküsünü anlatan Mustafa Yıldızdoğan, TGRT’de tüm sevenlerine ve Türkiye’ye seslenerek; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye, meydanlarda nöbet tutan Türk Milletine, darbeye karşı vatan hainlerinin karşısında dimdik durdukları için teşekkür etti.

Yıldızdoğan’ın 1993 yılında piyasalara sürdüğü albümde yer alan “Türkiyem” türküsüne yine o yıl klip çekmiş ve TGRT kanallarında yayına girmişti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra “Türkiyem” türküsünün birliğe ve beraberliğe katkı sağlamasından dolayı memnun olduğunu ve gururlandığını söyledi.

basbug-yildizdogan

MUSTAFA YILDIZDOĞAN “BAŞBUĞ” OLDU

TRT 1’in 70’li yılları anlatan dönem dizisi Sevda Kuşun Kanadında’da önümüzdeki haftadan itibaren ülkücü hareketin kurucusu Alparslan Türkeş ekrana gelecek. Türkeş’i ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan canlandırıyor.

Türkeş’e benzerliğiyle dikkat çeken Yıldızdoğan ilk kez bir dizide kamera karşısına geçtiğini belirterek, kendisine “Başbuğ” Alparslan Türkeş rolü teklifi geldiğinde çok heyecanlandığını söyledi.

Yıldızdoğan, “Önce dondum kaldım normal bir vatandaşı oynamıyorsunuz rahmetli Başbuğum’u oynayacağım, heyecanlandım. Biz rahmetli Başbuğumun umutlarıyla, sevdalarıyla yaşadık. Ben bilmiyordum kendisine bu kadar benzeyeceğimi. Onurların en güzeli, bir ömür uğruna saçlarımızı ağarttığımız bir dava. İyi ki o sevda denizinde bir damla, bir köz olmuşuz. Yüce Allah’a şükürler olsun. Ben ne diyeyim daha. İnşallah Allah bizleri mahcup etmez” dedi.

basbug-turkes

Baş koymuşum Türkiyemin yoluna
Düzlüğüne yokuşuna ölürüm
Asırlardır kır atımı suladım
Irmağının akışına ölürüm

Sevdalıyım yangın yeri bu sinem
Doksan yıldır çile çekmiş hep ninem
Pınarlardan su doldurur Eminem
Mavi boncuk takışına olurum

Düğünüm, derneğim, halayım, barım,
Toprağım, ekmeğim, namusum, arım
Kilimlerde çizgi çizgi efkarım,
Heybelerin nakışına ölürüm

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
23 yıldır dillerden düşmeyen “Türkiyem” türküsü ve “BAŞBUĞ”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin