AÇEV GÖNÜLLÜLERİNE ŞAHİN’DEN TEŞEKKÜR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AÇEV GÖNÜLLÜLERİNE ŞAHİN’DEN TEŞEKKÜRAnne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) gerçekleştirdiği İşlevsel Yetişkin Okuryazarlık Programı’nda görev alan gönüllü öğreticilere, Gaziantep Grand Otel’de düzenlenen törenle teşekkür belgesi verildi.

Törene, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Yardımcısı Birol Ülger, Şehitkamil Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Hayri Özkeçeci, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te 16 yıldan beri okuryazarlık eğitimi verilmesini sağlayan AÇEV ve Sani Konukoğlu Vakfı yönetimlerine teşekkür etti.

10 yıllardır sosyal sorumluluk adına iki vakfın ortak yaptığı çalışmanın çok önemli ve kıymetli olduğunu belirten Şahin, “Sani Konukoğlu Vakfı’nın gençlerimizin için yaptığı çalışmalarla 2 milyona yaklaşan şehrin yaşamına dokunmasında çok önemli bir konu. AÇEV’in Türkiye’de uluslararası boyutta 10 yıllardır verdiği mücadelenin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Zaman, işbirliği ve güç birliği zamanı. Gücünü birleştirme ve entegre olma zamanı.” diyen Şahin, “Tabi bunlar sosyal sorumluluk ve kurumsal olarak yapılan çok önemli işler. Burada iki önemli durum var. Biri gönüllü hocalarımızın olabilmesi. Bugün dünyada yaşanan sorunların çözümüne baktığınız zaman, başta huzurun ve barışın geldiğini görüyorsunuz. Bugün başkaları için ne yaptın? O gün başını yastığa koyup o günün hesabını kendine sorduğun zaman bugün başkaları için, insanlık için ne yaptın? Sendeki gücü nasıl kullanabildin? Nasıl etrafa yayabildin, nasıl bunu paylaşabildin, o kadar önemli bir duygu ki. O Yüzden o duyguyu hissedenler bugün aramızda olanlar. Karşılıksız sevmek, karşılıksız vermek, dokunabilmek, gönül kapını açabilmek o yüzden gönüllülüğü ben çok önemli görüyorum. Bu bakımdan emeğini, yüreğini, zamanını, bilgisini insanlık için, şehrimiz için, ülkemiz için verebilmek gücüne ulaşan bütün gönüllülerimizi alkışlıyorum” şeklinde konuştu.

AÇEV GÖNÜLLÜLERİNE ŞAHİN’DEN TEŞEKKÜRDevletin mali gücünü eğitim ve sağlık önceliğe vererek güçlendirdiklerini aktaran Başkan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün hamd olsun Türkiye’de doğan her çocuk sigortalı olarak doğuyor. Annesi babası ne olursa olsun işçi, işveren, çiftçi 18 yaşına kadar bütün sağlık imkanlarından istifade edebiliyor. Temel eğitimde bütün bu gayretlerin sonunda herkes, eğitim imkanına ulaşabiliyor. Yoksulluktan dolayı çoğunu eğitemeyen ailelere annem destekli direkt kadına destek veren sosyal politikaları güçlendirdik. Benim bakanlığım döneminde bu önemli projeleri hayata geçirdik. Eşi vefat eden kadınlara verilen destekler, çocuklara verilen destekler yüz binlerce aileye yaklaştı. Onların yaşamına dokunup, özgüvenlerini geliştirmek sosyal devlet olarak bizim en büyük görevimiz. Allah’ın izniyle gücümüzü birleştirdiğimiz zaman, koordinasyonu sağladığımız zaman burada hiçbir mazeretin yaşanmadığı, güzelliklerin yaşandığı bir Türkiye’yi, bir Gaziantep’i kucaklamak durumundayız.”

AÇEV Okuryazarlık ve Kadın Destek Eğitimleri Saha Sorumlusu Esin Özgül de, Gaziantep’te 2013-2014 döneminde açılan kurslarda 32 gönüllü öğreticinin görev aldığını söyledi. Özgül, kursların okullarda, sivil toplum kuruluşlarının önerdiği mekanlarda ve belediyelerin sosyal tesislerinde açıldığını da sözlerine ekledi.

AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın ve Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran ise, verilen eğitimin önemi üzerinde durdular ve özellikle kadınların okuryazarlık noktasında da olsa eğitim almasının sevindirici bir gelişme olduğuna dikkati çektiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AÇEV GÖNÜLLÜLERİNE ŞAHİN’DEN TEŞEKKÜR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin