AKSA VE AKTOPS TEK ÇATI ALTINDA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKSA VE AKTOPS TEK ÇATI ALTINDAAkkök Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Aksa ve Aktops tek çatı altında birleşme çalışmalarına başladı.

Akkök Şirketler Grubu, yeniden yapılanma ve sadeleşme stratejisi kapsamında, Ak-Tops Tekstil Sanayi A.Ş’nin faaliyetlerine Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş çatısı altında devam edeceğini duyurdu.

01 Kasım 2013 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Akkök Şirketler Grubu’na bağlı Aksa Akrilik Kimya A.Ş, Ağustos 2013’ten bu yana yüzde 100 iştiraki olan Ak-Tops Tekstil Sanayi A.Ş’yi tüm aktif ve pasifleri ile devralmak suretiyle birleşme çalışmalarını başlattı.

Akkök Şirketler Grubu’nun yeniden yapılanma ve sadeleşme stratejisi kapsamında bu birleşmenin gerçekleştirileceğini belirten Akkök Şirketler Grubu CEO’su Ahmet Dördüncü “Son yıllarda modernizasyon, verimlilik, operasyonel, mükemmeliyet ve sadeleşme stratejilerimiz doğrultusunda önemli çalışmalar ve düzenlemeler yaptık. Şimdi de iç içe geçmiş iki tesis olarak yıllardır fiziki ve operasyonel anlamda birlikte hareket eden Aksa Akrilik ve Ak-Tops’u tek çatı altında buluşturuyoruz. Aksa Akrilik, yüzde 100 iştiraki olan grup şirketlerimizden Ak-Tops’u 310 çalışanı ve tüm faaliyetleriyle birlikte devralmak suretiyle birleşme çalışmalarına başladı. Gerçek anlamda bir güç birleşmesi olarak değerlendirdiğimiz bu birleşme ile dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi olan Aksa Akrilik’in sektöründeki konumunu daha da güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.

Aksa Akrilik Hakkında:

Akkök Şirketler Grubu’na bağlı olan AKSA Akrilik Kimya Sanayii A.Ş. Türkiye’nin akrilik elyaf ihtiyacını karşılamak üzere, 1971’de Yalova’daki fabrikasında üretime başladı. AKSA, toplam 430 bin metrekarelik bir alanda kurulu dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisidir.

Operasyonel mükemmeliyeti en yüksek düzeye taşımak amacı ile teknolojiye yatırım yapmak ve akrilik elyaf için sürdürülebilir, kârlı, yeni kullanım alanları yaratmak vizyonuyla yola çıkan AKSA, yıllar içerisinde gerçekleştirilen yeni teknoloji ve modernizasyon yatırımlarıyla yıllık 308.000 ton akrilik elyaf üretim kapasitesine ulaşmıştır. Bu üretim miktarı, Türkiye’deki akrilik elyaf üretiminin yaklaşık %72’sini, dünyadaki akrilik elyaf pazarının ise yaklaşık %14’ünü oluşturmaktadır. Bu oran Türkiye’yi Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci akrilik elyaf üretici ülkesi konumuna taşımıştır.

Aktops Tekstil Sanayi A.Ş. Hakkında

Akkök Şirketler Grubu’na bağlı olarak 1986 yılında 12.500 m alanda faaliyet başlayan Aktops, bugün 40.000 m2’‘nin üzerinde kapalı, 86.500 m2’’lik bir alanda, akrilik boyama, tops / bumps ve elyaf kesim kapasitesi ile yüksek ve kaliteli üretime sahip bir kuruluştur.

Aksa Akrilik Kimya Sanayinin üretmiş olduğu akrilik towa katma değer sağlamak amacıyla tekstil fabrikaları için girdi hammadde temin eden Aktops, kalite, verimlilik, maliyet ve servis açısından ülkemizin ve dünyanın kendi konusunda önde gelen kuruluşlarından birisidir.  Zaman içinde sürekli yapılan yatırımlar sonucunda yıllık 4.200 ton olan boyama kapasitesini yıllık 40.000 tona, yıllık 4.000 ton olan tops kapasitesini yıllık 60.000 tona ve yıllık 7.500 ton olan elyaf kesim kapasitesini yıllık 90.000 tona çıkarmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKSA VE AKTOPS TEK ÇATI ALTINDA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin