AMİRAL GEMİSİNİN ARDINDAN “SANKO”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AMİRAL GEMİSİNİN ARDINDAN “SANKO”1.Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ikinci gününde “Bir Girişimcinin Hayat Profili” konulu oturuma konuşmacı olarak katılan Abdulkadir Konukoğlu, iş arayan ve işverenlerle bir araya gelerek hayat tecrübelerini anlattı.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ‘’Türkiye’de iş var, beğenen yok. İşsizlik varsa, işi beğenmeyenlerden kaynaklanıyor’’ dedi.

Katılımcılar ile hayat tecrübesini ve Sanko Holding’in sosyal projelerini paylaşan Konukoğlu,  çalışmayı ve zanaatı çok sevdiği için ortaokula giderken eğitimini yarım bırakarak kendi fabrikalarında işe başladığını anımsatarak, ‘’Babam, ustama ‘eti senin kemiği benim’ dedi. Fabrikada 6 ay yeri süpürttüler, her kademede çalıştım, genel müdür oldum. Babamın vefatından sonra holdingin başına geçtim. O zaman 7 bin çalışanımız vardı’’ dedi.

Sanko Holding’in ‘’amiral gemisi’’ tekstil sektörünün ardından girdiği çimento, ambalaj iş makineleri ve enerji sektöründe büyümesini sürdürdüğünü anlatan Konukoğlu,     faaliyet gösterdikleri 12 sektörde 14 bin kişiyi istihdam ettiklerini vurguladı.

Gaziantep’te 650 yataklı hastaneleri olduğunu anımsatan Konukoğlu, şehrin ve bölgenin sağlık hizmetlerinde çıtayı yükseltmek için hastaneyi kurduklarını, kar amacı gütmediklerini, şimdi hastaneyi üniversiteye çevireceklerini anlattı. Konukoğlu, ‘’Gaziantep ile birlikte biz de büyüdük. Gaziantep bugün Türkiye’nin yıldızı oldu. Nedeni sizler ve bizleriz, hep birlikte büyüdük. Gaziantep ortak akılla büyüdü. Biz dürüstçe çalışıyoruz, gece gündüz işimizin başındayız’’ dedi. Sani Konukoğlu Vakfı’nın hayır işlerinden bahseden Konukoğlu,  1.500’ü aşkın üniversite öğrencisine burs verdiklerini, 135 bin kişiye gıda yardımında bulunduklarını, 20’ye yakın okul, 9. Cami yaptırdıklarını anlatırken, ‘’Biz vererek, paylaşarak hiçbir şey kaybetmedik. Bunları yapmaktan mutlu oluyoruz. Çünkü o bizim görevimiz, ihtiyacı olana borcumuz’’ diye konuştu.

AMİRAL GEMİSİNİN ARDINDAN “SANKO”‘’HERKESİN DOĞDUĞU ŞEHRE BORCU VAR’’

Zaman zaman ‘’sen okumamışsın ama zengin olmuşsun’’ sözleriyle karşılaştığını belirten Konukoğlu, salonda bulunan gençlere eğitimlerini tamamlamalarını ve üniversiteye gitmelerini tavsiye etti. Bütün kardeşlerinin üniversite mezunu olduğunu ifade eden Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Eskiden en büyük zenginler ya lise mezunuydu ya da çok azı üniversite mezunuydu. Artık o devir geçti. Bizim zamanımızda 100 bin kişiden ancak bir kişi bizim gibi sivriliyordu. Ama şu anda 100 bin okuyan var bin kişi rahat zengin oluyor.  Muhakkak okumanız lazım.’’ Bir soru üzerine,  kendisinin ifadesi olan ‘’Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep’’ sözüne açıklık getiren Konukoğlu, şunları söyledi:

‘’Gaziantep’te doğmuşuz. Van’da da Diyarbakır’da da Tekirdağ’da da doğabilirdim. Ama herkesin doğduğu şehre bir borcu var. O topraklarda kazanmış, evvela o topraklarda yatırımını yapmalı. Gaziantepli dışarı gitmez. Gaziantep’in başarısının nedeni bu. Okuyan gençlerimiz de Gaziantep’e dönüyor. Gaziantep’in kalkınmasının ana nedeni bu.

Herkes kendi memleketine, kendi şehrine sahip çıktığı takdirde o şehir kalkınır. Senin bu topraklara bir nesil borcun var. Deden burada şehit düşmüş, burada savaşmış. Dışarıda ne diyoruz biz;  ‘evvela yapacağımız bir şey varsa gelin Gaziantep’te yardımcı olalım, sizinle ortak olalım’ diye yabancıları Antep’e davet ediyoruz.  Çünkü burası kalkınırsa hepimiz kalkınırız.’’

‘’TÜRKİYE’DE İŞ VAR, BEĞENEN YOK’’

Gaziantep’te düzenlenen bu fuarın çok önemli olduğuna işaret eden Konukoğlu, ‘’Hakikaten bana 30 yıl önce söyleselerdi inanmazdım. Gaziantep’te bir işçi alacağınız zaman 10 bin kişi kapıda bekliyordu. Bugün çok şükür bu dengelendi’’ sözlerine yer verdi. Türkiye’de işsizliğin Gaziantep’te daha az olduğunu ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti: ‘’Bu biraz da kadınların çalışmamasından kaynaklanıyor, kadınların çalışma oranı Gaziantep’te çok az. İnşallah bu fuardan sonra onlara da bir cesaret gelecek diye tahmin ediyorum.’’ Soruları da yanıtlayan Abdulkadir Konukoğlu, üniversite mezunu bir genç kızın ‘’deneyimli olmadıkları için işe alınmadıklarından’’  yakınması üzerine,  iş görüşmelerini yüz yüze yapmasını tavsiye etti. Konukoğlu,   genç kıza Sanko Holding şirketlerinden birisinde işi alma sözü verdi.

Gaziantep’te işverenlerin çalıştıracak insan bulmakta zorlandığını belirten Konukoğlu, ‘’Türkiye’de iş var, beğenen yok.  İşsizlik varsa, işi beğenmeyenlerden kaynaklanıyor. Herkes maşa başı iş istiyor’’ dedi. İş arayanlara, olumlu düşünmelerini ve umutlarını kaybetmemelerini tavsiye eden Konukoğlu, hayali olmayan insanların bir noktaya gelemeyeceğini sözlerine ekledi. Fuar sırasında, Sanko Holding Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun başkanlık ettiği ‘’Gaziantep’te Kadın İstihdamı’’ konulu panel de gerçekleştirildi.

Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Başkan Vekili Serap Gültekin ‘’Çalışma Hayatında Kadın’’, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Kileci ‘’Kadın İstihdamında Kadınların Önündeki Engeller ve Çözüm Önerileri’’ ve Cumhuriyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Sadık Öncül  ‘’KOBİ’lerde Girişimcilik Olgusu’’  başlıklı sunum yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AMİRAL GEMİSİNİN ARDINDAN “SANKO”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin