BURAK AYAĞA KALKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BURAK AYAĞA KALKTISiirt’te ayağına iğne batan Burak Gaziantep Medical Park’ta ilk kez denen yöntemle ayağa kalktı.

Siirt’te kazayla bacağına batan iğne nedeniyle dayanılmaz acılar çeken Burak Kayar, onlarca hastane gezdikten sonra tavsiye üzerine gittiği Medical Park Gaziantep Hastanesi’nde Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Kale’nin bulduğu ve Travmatik Sinir Nöropatisinde ilk kez denenen yöntemle yeniden hayata tutundu.

Siirt’te evinde oturduğu koltuktaki iğnenin bacağına batması sonucu günlerce dayanılmaz acı çeken 18 yaşındaki Burak Kayar, acılarını dindirmek için her gün morfin türevi ilaçlar kullandı. Türkiye’nin dört bir yanını gezen aile son çare olarak yakınlarının tavsiyesi ile Gaziantep Medical Park Hastanesi’ne giderek çocuklarının tedavi edilmesini ve acılarından kurtulmasını istedi.

Yaşadığı acıyı bile anlatmakta güçlük çeken Burak Kayar, “Yaklaşık 3 ay önce oturduğum yerde baldır kısmıma iğne battı. Bu iğne siyatik sinirime zarar vermiş. Daha sonra ayağım tamamen uyuşmaya başladı. Bir hafta 10 gün devam eden uyuşukluğun ardından ayağımda dayanılmaz ağrılar başladı. Tabandan başlayarak bütün bacağım sızlıyordu. Bu ağrı yüzünden Türkiye’de hemen hemen gitmediğimiz hastane kalmadı. Bu süreçte ağrılarımın dinmesi için Morfin ve türevi olan ağrı kesiciler veriliyordu ve bunları kullanıyordum. Beynimi de uyuşturan bu haplarında etkisini zamanla görmemeye başladım. Daha sonra ağrılarla birlikte ayağımı hissetmemeye başladım. Artık ayağıma basamaz hale gelmiştim yürüyemiyordum ve ağrılardan uyuyamıyordum. Yemek bile yiyemez hale gelmiştim ve sosyal hayatım tamamen bitmişti.

Daha sonra bir yakınımızın tavsiyesi üzerine Medical Park Hastanesi’ne geldik. Buradaki doktorumuz çok farklı bir teknik deneyeceğini ve durumunun düzelmesinden umutlu olduğunu söyledi. Türkiye’de ilk kez denenecek olan bu yöntemle ağrılarımın gideceğini düşündüğüm için bunu kabul ettim. Ameliyat olduktan bir süre sonra ayağımı yeniden hissetmeye başladım ve ağrılarım yavaş yavaş azaldı. Şuanda ağrım yok denecek kadar az ve artık bütün işlerimi kendim yapabiliyorum. Uyuyabiliyorum ve yemek yiyebiliyorum” dedi.

Oğlunun günbegün gözleri önünde eridiğini ifade eden baba Bayram Kayar ise , “Oğlumun tedavisi için Siirt’te ve Türkiye’nin dört bir yanında hastane ve doktor gezdik. Gittiğimiz her hastanede oğluma ağrı kesiciler verildi ama bunlar bir süre sonra etki göstermedi. Morfin ve benzeri olan bu ilaçlar nedeniyle oğlum artık aklını yitirecekti. Oğlum ağrıları nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyordu ve ben onu 5 dakika yalnız bıraksam balkondan atlayıp kendi canına kıyacak durumdaydı. Buradaki doktorumuzun müdahalesi sayesinde benim oğlum tekrar hayata döndü. Oğlum artık yürüyor ve hayatı normale dönüyor. Allah böyle doktorları başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

Oğlunun bacağının kesilmesi için defalarca kendisine yalvardığını anlatan baba Bayram Kayar “60 günlük ağrı süresince oğlum bana yalvararak ‘Baba sen Allah’ı seviyor musun’ diye sordu. Bende ‘Evet oğlum’ dedim. Bunun üzerine dedi ki ‘Eğer Allah’ını seviyorsan ayağımı kes ve beni bu sancıdan kurtar.’ Bu sözler üzerine oturup ağlamaktan başka bir şey yapamadım” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BURAK AYAĞA KALKTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin