CUMHURBAŞKANLIĞINDAN GAZİANTEP’E ÖDÜL

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN GAZİANTEP’E ÖDÜL 2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Geçen sene Zeugma Mozaik Müzesi ile bu ödüle layık görülen Gaziantep, bu sene de Tarih Kentler Birliği sıfatı ile bu ödülü ikinci kez aldı. Her ikisinde de ödülü alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Bu ödül benim şahsımda tüm Gazianteplilerindir. Her ikisinde de emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Kültür ve sanat kurumu olarak ödül kazanan Tarihi Kentler Birliğinin çalışmalarını da “olağanüstü” diye niteleyen Gül, “Çünkü Anadolu’da şehirlerimiz büyük bir dinamizm yaşıyor. Şehirler büyürken hep geleceğe bakarak ve bazen de hoyratça büyüyordu şehirler. Onun için hatta birçok şehrimiz çok karmaşık hale geldi. Tarihi Kentler Birliği tekrar tarih bilincinin, miraslarının farkına vardılar ve bu konuda çok önemli çalışmalar yaptılar” değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin de birliğin birçok toplantısına katıldığını aktaran Gül, “Türkiye’nin her yerinde, Diyarbakır’dan Edirne’ye, Gaziantep’ten Kayseri’ye kadar her yerde çok güzel çalışmaları var. Bundan dolayı kendileri her türlü takdiri hak ediyorlar” diye konuştu.

Tarihi Kentler Birliği ödülünü ise Birlik Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Birliğin eski başkanı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile birliğin Danışma Kurulu Başkanı Metin Sözen birlikte aldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün ödül sahipleriyle fotoğraf çektirmesinin ardından resepsiyona geçildi.

Törene, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın da aralarında bulunduğu bazı AK Partili milletvekilleri, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile gazete ve televizyonların temsilcileri katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CUMHURBAŞKANLIĞINDAN GAZİANTEP’E ÖDÜL

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin