DANSART’TAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DANSART'TAN MUHTEŞEM GÖSTERİDansart Bale Dans Müzik Merkezi öğrencilerinin performanslarıyla yıldızlaştığı yıl sonu gösterisi ‘Fındıkkıran Balesi’, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Dansart öğrencilerinin   geleneksel yıl sonu etkinlikleri kapsamında sahneye koyduğu,  muhteşem koreografilerden oluşan bale ve jimnastik gösterileri büyük beğeni topladı.

Geçtiğimiz yıl “Alice Harikalar Diyarında” bale gösterisiyle Gaziantepli sanatseverlerin gönlünde taht kurmayı başaran Dansart dansçıları, bu sene  Çaykovski’nin 1891 yılında bestelediği ünlü  ‘Fındıkkıran Balesini’ başarıyla sahneye taşıdılar.

Dansart Bale Dans ve Müzik Merkezi tarafından organize edilen yıl sonu gösterisi, çok sayıda öğrenci velisinin katılımıyla Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.  Öğrencilerin bale ve jimnastik performanslarını sergiledikleri sanat gecesi, Dansart Kurucu Üyesi Hakan Gökalp’in açılış konuşmasıyla başladı.

Dünyanın en çok sahnelenen balesi olan  ‘Fındıkkıran’ın Gaziantepli çocuk dansçılar tarafından ilk defa sergileneceğini açıklayan Gökalp,” Bundan 5 gün önce Anadolu Ateşi ekibiyle aynı sahnede yer alarak bir ilke imza atan çocuklarımız bugünde ‘Fındıkkıran Bale’ gösterisiyle şehrimizde yine bir ilki gerçekleştirecekler. Bir yıllık emeklerinin karşılığını bu gece sanatsever aileleriyle paylaşacak olan sevgili öğrencilerimize yıl içerisindeki özverili çalışmalarından dolayı Dansart ailesi olarak teşekkür ediyoruz ” dedi.

DANSART'TAN MUHTEŞEM GÖSTERİİki bölümden oluşan yıl sonu gösterilerinin ilk bölümünde öğrenciler bale ve jimnastikte elde ettikleri becerileri gözler önüne serdiler. Küçük dansçıların büyük performans sergiledikleri jimnastik ve bale gösterileri izleyicilerden tam not aldı. Gecenin final bölümünde ise renkli koreografisiyle nefes kesen  ‘Fındıkkıran Balesi’ ilk kez sahneledi.

Küçük Alman kızı Clara Stahlbaum’un yeni yıl hediyesi olarak aldığı fındıkkıran oyuncağıyla ilgili rüyalarını anlatan masal tarzı eser, Dansart’ın 55 başarılı dansçısı tarafından sahneye konuldu.

Bu muhteşem bir finalle son bulan yıl sonu etkinliklerinde genç dansçılar sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DANSART’TAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin